Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Αξιολόγηση μεταγραφών Superleague: Παναιτωλικός

Καλή χρονιά για τον Παναιτωλικό που ανέβηκε φέτος (για 2η φορά σε 3 χρόνια) στην πρώτη τη τάξει κατηγορία. Οι Αγρινιώτες κατάφεραν να τερματίσουν στην 8η θέση ισόβαθμοι με τον Λεβαδειακό και σε αυτό βοήθησαν αρκετά οι μεταγραφές που κάναν φέτος.Ο Παναιτωλικός έκανε 15 μεταγραφές απ΄το καλοκαίρι και μετά και πάμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί:

Rafael Bracali: Ο 33χρονος Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι απ΄την Porto και οι Αγρινιώτες έπεσαν διάνα αποκτώντας τον. Ο Bracali έκανε μια εξαιρετική χρονιά όντας βασικός και αναντικατάστατος κάτω απ΄το τέρμα. Συγκεκριμένα αγωνίστηκε σε 32 απ΄τους 34 αγώνες πρωταθλήματος, δεχόμενος 31 γκολ και κρατώντας το μηδέν σε 13 εξ'αυτών. Το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου τελειώνει φέτος αλλά οι διοικούντες της ομάδας έχουν κάνει ήδη κινήσεις για την ανανέωσης της συνεργασίας τους.

Rodrigo Galo: Άλλος ένας Βραζιλιάνος, άλλη μια εξαιρετική μεταγραφή. Ο 27χρονος δεξιός μπακ-χαφ αποκτήθηκε ως δανεικός απ΄την Braga και "έβγαλε μάτια" στο πρωτάθλημα, όντας ένας απ΄τους καλύτερους (κατεμε ο καλύτερος) παίχτες του πρωταθλήματος στην θέση του. Ο Galo αγωνίστηκε σε 33 αγώνες πρωταθλήματος (και 1 στο Κύπελλο) και μέτρησε 2 γκολ και 4 ασίστ, ενώ τα στημένα του σε όλους τους αγώνες ήταν κίνδυνος-θάνατος. Δυστυχώς η παραμονή του παίχτη είναι στο χέρι των Πορτογάλων, ενώ πολλές ομάδες (και απ΄την Ελλάδα) έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Carlos Ascues: Ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός απ΄το Περού, αποκτήθηκε ως ελεύθερος το καλοκαίρι απ΄την Benfica B, αλλά δεν αγωνίστηκε καθόλου και τον Γενάρη δόθηκε δανεικός στην USM Porres απ΄το Περού. Αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν απ΄την ομάδα.

Andre Bikey: O 29χρονος Καμερουνέζος κεντρικός αμυντικός ήρθε στην αγρινιώτικη ομάδα ως ελεύθερος απ΄την Middlesbrough που αγωνιζόταν πέρσι. Αμέσως πήρε θέση βασικού και αγωνίστηκε σε 23 ματς πρωταθλήματος σκοράροντας 2 γκολ (και τα 2 στην νίκη με 2-1 επί του Λεβαδεικού). Ένα σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα τον Απρίλη (πήγε να χτυπήσει τον Galo) όχι μόνο τον άφησε εκτός ομάδας, αλλά ενημερώθηκε ότι λύθηκε το συμβόλαιό του.

Florent Hanin: Όντας ευχαριστημένος απ΄τον Galo ο Παναιτωλικός απέκτησε δανεικός απ΄την Braga τον Γενάρη δανεικό και τον 24χρονο Γάλλο μπακ. Και σε αυτήν την περίπτωση έπεσε διάνα αφού ο Γάλλος πήρε φανέλα βασικού στο β' μισό του πρωταθλήματος, αγωνιζόμενος σε 14 ματς (όλα ως βασικός) και έχοντας 1 ασίστ. Όπως και με τον Galo η ομάδα του Αγρινίου έχει ενημερώσει την Braga ότι ενδιαφέρεται για επέκταση του δανεισμού και σε αντίθεση με τον Βραζιλιάνο έχει πολλές ελπίδες να το δεχτεί η πορτογαλική ομάδα. αφού δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια του προπονητή Sergio Conceicao.

Cyril Cali: O 30χρονος Γάλλος κεντρικός αμυντικός που απ΄το καλοκαίρι του 2007 βρίσκεται στη χώρα μας και έχει αλλάξει πολλές φανέλες (Καλαμάτα, Αστέρας Τρίπολης, Πανσερραϊκός, Βέροια και Λάρισα, απ΄την οποία και αποκτήθηκε ως ελεύθερος), δεν κατάφερε να δείξει πολλά πράγματα φέτος. Αγωνίστηκε σε μόλις 8 αγώνες πρωταθλήματος και 3 Κυπέλλου και αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν απ΄την ομάδα, αφού και το συμβόλαιό του λήγει αυτόν τον μήνα.

Αλέξανδρος Καλογέρης: Ο 28χρονος αμυντικός χαφ αποκτήθηκε ως δανεικός απ΄την Νέα Σαλαμίνα τον Γενάρη αλλά δε κατάφερε να ξεχωρίσει με την απόδοσή του. Μόλις 6 συμμετοχές (οι 5 ως αλλαγή) στο πρωτάθλημα και 3 συμμετοχές στο Κύπελλο είναι ο απολογισμός του Έλληνα παίχτη που αποτελεί ήδη παρελθόν για την ομάδα.

Fernando Godoy: Πολύ καλή επιλογή ο 24χρονος Αργεντίνος μέσος που αποκτήθηκε ως ελεύθερος απ΄την Independiente. Ο Αργεντίνος πήρε θέση βασικού στο κέντρο της ομάδας έχοντας 31 συμμετοχές (2 ασίστ) στο πρωτάθλημα και 2 συμμετοχές στο Κύπελλο. Άλλος ένας χρόνος συμβόλαιο για τον Godoy και έτσι θα βρίσκεται και του χρόνου στο Αγρίνιο.

Γιώργος Θεοδωρίδης: Μετά από 1 χρονιά στον Απόλλωνα Λεμεσού ο 33χρονος αρχηγός του Παναιτωλικού επέστρεψε στην ομάδα που αγωνίστηκε απ΄το 2009 έως το 2012. Ο Έλληνας μέσος ήταν και φέτος ο ηγέτης της ομάδας έχοντας 5 γκολ και 3 ασίστ σε 24 συμμετοχές (τραυματίστηκε τον Μάρτη στον αγώνα με τον Ατρόμητο και έμεινε 2 μήνες εκτός) στο πρωτάθλημα, ενώ είχε και 2 συμμετοχές στο Κύπελλο.Ο Θεοδωρίδης έχει άλλον έναν χρόνο και θα είναι και του χρόνου στην ομάδα.

Wilfried Dalmat: Ένας ποδοσφαιριστής με εμπειρία ήρθε τον Δεκέμβρη στο Αγρίνιο. Ο 31χρονος Γάλλος μεσοεπιθετικός έχει ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό έχοντας αγωνιστεί σε Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο και Τουρκία. Απ΄την τελευταία και συγκεκριμένα την Orduspor τον απέκτησε ως ελεύθερο ο Παναιτωλικός. Ο Γάλλος έδειξε δείγματα της ποιότητάς του σε μερικά ματς, αγωνιζόμενος σε 10 αγώνες πρωταθλήματος (όλες ως αλλαγή) και έχοντας 2 γκολ, ενώ αγωνίστηκε και σε 1 αγώνα Κυπέλλου. Το συμβόλαιο του Γάλλου λήγει αυτό τον μήνα αλλά μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε αν ο Παναιτωλικός προτίθεται να του το ανανεώσει.

Nicolas Martinez: O 26χρονος Αργεντίνος επιθετικός ήταν άλλη μια μεταγραφή του Γενάρη για τον Παναιτωλικό. Ο Αργεντίνος είχε αρκετά καλή απόδοση στο β' μισό του πρωταθλήματος όπου αγωνίστηκε σε 10 αγώνες, πετυχαίνοντας 2 γκολ που έδωσαν βαθμούς στην ομάδα του. Το συμβόλαιό του λήγει το άλλο καλοκαίρι και το πιο πιθανό είναι να παραμείνει.

Mauro Poy: Λίγα πράγματα φέτος απ΄τον 33χρονο Αργεντίνο επιθετικό που μας είχε συνηθίσει σε καλύτερες εμφανίσεις στο παρελθόν με τις φανέλες της Ξάνθης και του Λεβαδειακού (απ΄τον οποίον ήρθε ως ελεύθερος στο Αγρίνιο). Ο Αργεντίνος είχε μόλις 4 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 1 στο Κύπελλο και παρόλο που το συμβόλαιό του έχει ισχύ ως το άλλο καλοκαίρι, αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν.

Mario Budimir: Ο Παναιτωλικός απέκτησε τον Γενάρη ως ελεύθερο απ΄τον ΑΠΟΕΛ τον 28χρονο Κροάτη επιθετικό, περιμένοντας από αυτόν απόδοση ισάξια με αυτήν που είχε όταν αγωνιζόταν με τη φανέλα του Εργοτέλη (5μιση χρόνια). Τελικά όμως ο Κροάτης ήταν σκιά του εαυτού του στο πρωτάθλημα μόλις 1 γκολ και 2 ασίστ σε 9 συμμετοχές (είχε και μια συμμετοχή στο Κύπελλο). Το συμβόλαιό του λήγει αυτόν τον μήνα και παρόλο που όλες οι ενδείξεις έδειχναν ότι ο Κροάτης δεν θα συνεχίσει με την ομάδα, οι αποχωρήσεις των Camara και Bojovic αφήνουν την ομάδα χωρίς επιθετικούς και οι διοικούντες έχουν ενημερώσει τον παίχτη να είναι σταντ-μπαι σε περίπτωση που δεν βρουν άλλο επιθετικό.

Ηλίας Ιωάννου: O 34χρονος επιθετικός αποκτήθηκε το καλοκαίρι ως ελεύθερος απ΄την Βέροια, αλλά δε κατάφερε να φανεί χρήσιμος στην ομάδα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να λυθεί τον Γενάρη το συμβόλαιό του. Ο πολύπειρος επιθετικός είχε μόλις 7 συμμετοχές (1 ασίστ) στο πρωτάθλημα και 1 συμμετοχή στο Κύπελλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου