Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Αξιολόγηση μεταγραφών Superleague:ΠΑΣ Γιάννενα

Η γιαννιώτικη ομάδα δεν έκανε πολλές μεταγραφές φέτος, θέλοντας να κρατήσει σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ το οποίο την οδήγησε στην 5η θέση του περασμένου πρωταθλήματος. Φυσικά  στις μεταγραφές δεν υπολογίζεται ο Tomas De Vincenti που αποκτήθηκε το καλοκαίρι απ΄τον Ολυμπιακό και δόθηκε στον ΠΑΣ ως δανεικός για 6 μήνες.Δυστυχώς πέραν λίγων εξαιρέσεων οι μεταγραφές που γίναν δεν αποδείχτηκαν πετυχημένες και σε συνδυασμό με την πτώση της απόδοσης βασικών μονάδων της περσινής ομάδας, ο ΠΑΣ είδε κατάματα το φάσμα του υποβιβασμού. Αλλά για να δούμε ποιοι ήρθαν φέτος στην ομάδα της Ηπείρου.

Μάρκος Βελλίδης: Κατά τη γνώμη μου ο 27χρονος τερματοφύλακας ήταν μες στους 3 καλύτερους στο πρωτάθλημα στη θέση του, αλλά προδόθηκε αρκετές φορές απ΄την άμυνά του φέτος. Ο πρώην παίχτης του Άρη (το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος) ήταν βασικός και αναντικατάστατος στα 32 απ΄τα 34 ματς του πρωταθλήματος, δεχόμενος 37 γκολ και κρατώντας 8 φορές ανέπαφη την εστία του.  Το συμβόλαιο του Βελλίδη έχει ισχύ ως το άλλο καλοκαίρι και αναμένεται να υπερασπίζεται και τη νέα χρονιά την εστία της ομάδας.

Γιώργος Αμπάρης: Ο 32χρονος τερματοφύλακας ήταν άτυχος φέτος αφού έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Βελλίδη, με αποτέλεσμα να αγωνιστεί σε μόλις 2 αγώνες (1 πρωτάθλημα-1 Κύπελλο) δεχόμενος 5 γκολ (4 στο πρωτάθλημα απ΄τον Απόλλωνα Σμύρνης και 1 στο Κύπελλο απ΄τον Αιγινιακό). Άτυχος είναι επίσης γιατί λόγω της μη αδειοδότησης του ΠΑΣ (που περιορίζει την ομάδα σε 3 μεταγραφές ή ανανεώσεις συμβολαίων σε παίχτες άνω των 24 ετών), δε πρόκειται να ανανεωθεί το συμβόλαιό του που λήγει φέτος.

Δημήτρης Σωτηρίου: Ο 3ος τερματοφύλακας του ΠΑΣ ήρθε το καλοκαίρι απ΄τον Ερμή Αραδίππου και είχε μια συμμετοχή στο πρωτάθλημα (ήττα 2-0 απ΄τον Πανιώνιο). Το συμβόλαιό του 26χρονου πορτιέρο λήγει το άλλο καλοκαίρι και αναμένεται να μείνει στην ομάδα.

Leandro: O 20χρονος αμυντικός ήταν εξαιρετικός στο α' γύρο με τη φανέλα της Καλλονής και τον Γενάρη ήρθε ως δανεικός απ΄τον Ολυμπιακό στην γιαννιώτικη ομάδα. Παραδόξως όμως ο νεαρός Βραζιλιάνος δεν πήρε πολλές ευκαιρίες στον ΠΑΣ, αγωνιζόμενος μόλις σε 2 αγώνες πρωταθλήματος, τη 1 μάλιστα ως αλλαγή. Παρόλο όμως που δεν πήρε ευκαιρίες η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τη μη αδειοδότηση, οδηγεί τους γιαννιώτες να ζητήσουν τη παραμονή του Leandro και τη νέα χρονιά στην ομάδα. Την απόφαση αυτήν όμως θα την πάρει ο Michel, αφού τον δει στην προετοιμασία του Ολυμπιακού το καλοκαίρι.

Andrasz Struna: Αν και άργησε να βρει ρυθμό ο 25χρονος διεθνής Σλοβένος μπακ (ήρθε ως ελεύθερος απ΄την MKS Cracovia), στη συνέχεια πήρε φανέλα βασικού στην ομάδα αγωνιζόμενος σε 30 αγώνες πρωταθλήματος (2 ασίστ) και 1 αγώνα Κυπέλλου, έχοντας πολύ καλή παρουσία. Ο Σλοβένος έχει συμβόλαιο άλλα 2 χρόνια και αναμένεται να βρίσκεται και του χρόνου στην ομάδα.

Απόστολος Σκόνδρας: Ο 25χρονος μέσος ήρθε το καλοκαίρι απ΄την Λάρισα (ως ελεύθερος) αλλά δε κατάφερε να ξεχωρίσει με τη φανέλα του ΠΑΣ, έχοντας μόλις 4 συμμετοχές (όλες ως αλλαγή) στο πρωτάθλημα. Το συμβόλαιό του λήγει φέτος και θα αποτελέσει παρελθόν απ΄την ομάδα.

Aurelian Chitu: O 23χρονος Ρουμάνος μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε ως δανεικός τον Γενάρη απ΄την Valenciennes, αλλά δεν αγωνίστηκε πολύ. Μόλις 3 συμμετοχές (όλες ως αλλαγή) και 1 γκολ (που όμως έδωσε τη νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό) για τον Ρουμάνο και αναμενόμενα δεν υπάρχει επιθυμία επέκτασης του δανεισμού του.

Chartlon Vicento: Άλλη μια αποτυχημένη μεταγραφή για τους Γιαννιώτες, με τον 23χρονο Ολλανδό επιθετικό (ήρθε ως ελεύθερος απ΄την ADO Den Haag) να αγωνίζεται σε μόλις 5 αγώνες πρωταθλήματος (4 ως αλλαγή) και 1 (ως αλλαγή) Κυπέλλου, χωρίς να προσφέρει τίποτα ουσιαστικά. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να αποχωρήσει τον Γενάρη απ΄την ομάδα.

Christian Chavez: Μια απ΄τις μεταγραφικές "βόμβες" του καλοκαιριού αφού ο 26χρονος Αργεντίνος μεσοεπιθετικός είχε φορέσει τη φανέλα της Napoli (από όπου τον απέκτησε ως ελεύθερο ο ΠΑΣ) στο παρελθόν, ενώ είχε πλούσια καριέρα στην Αργεντινή. Όμως παρόλο που ξεκίνησε με πολλές προσδοκίες τη χρονιά έχοντας 2 (εκπληκτικά) γκολ και 1 ασίστ στα πρώτα 2 ματς πρωταθλήματος, ο Αργεντίνος αποδείχτηκε "γυάλινος" αφού πάθαινε συνέχεια θλάσεις. Τον Γενάρη ο Αργεντίνος επρόκειτο να αποχωρήσει απ΄την ομάδα, αλλά οι διαπραγματεύσεις του ΠΑΣ με την Quilmes δεν είχαν αίσιο τέλος και ο Chavez επέστρεψε στους Γιαννιώτες  για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Συνολικά ο 26χρονος παίχτης είχε 3 γκολ και 2 ασίστ σε 18 αγώνες πρωταθλήματος. Ο Αργεντίνος έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΣ ως το καλοκαίρι του 2016 και είναι επιθυμία του παίχτη αλλά και της ομάδας (πάντα με το σκεπτικό του περιορισμού μεταγραφών που έχει) να παραμείνει και τη νέα χρονιά.

Noe Acosta: Ο 30χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός, που ήρθε απ΄τον Ολυμπιακό Βόλου ως ελεύθερος, ήταν η μόνη πετυχημένη μεταγραφή του Γενάρη. Ο Acosta είχε πολύ καλή παρουσία στα 15 ματς που αγωνίστηκε, έχοντας 1 γκολ και 2 ασίστ. Το συμβόλαιο του Ισπανού λήγει το Ιανουάριο του 2015 και αναμένεται να παραμείνει ως τότε στην ομάδα και τότε θα κριθεί αν θα είναι ο παίχτης που δικαιούται να ανανεώσει το συμβόλαιό του ο ΠΑΣ.

Frank Songo'o: Ο 27χρονος Καμερουνέζος μεσοεπιθετικός ο οποίος ήρθε τον Γενάρη απ΄την Γλυφάδα, εξελίχτηκε σε πλήρη απογοήτευση για την ομάδα. Μόλις 4 συμμετοχές στο πρωτάθλημα δείχνοντας μόνος ψήγματα του ταλέντου του. Δικαιολογημένα θα αποτελέσει παρελθόν απ΄την ομάδα, αφού το συμβόλαιό του λήγει φέτος.

Τάσος Κρητικός: Ο 19χρονος επιθετικός (αποκτήθηκε το καλοκαίρι ως ελεύθερος απ΄την Λάρισα), άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και αναμένεται να βρίσκεται και του χρόνου στην ομάδα. Ο Κρητικός είχε 14 συμμετοχές (12 ως αλλαγή) στο πρωτάθλημα, μετρώντας 1 γκολ και 1 ασίστ, ενώ είχε και μια συμμετοχή (πάλι ως αλλαγή) στο Κύπελλο. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι του 2016.

Λεωνίδας Κυβελίδης: Ο 28χρονος επιθετικός αποκτήθηκε ως ελεύθερος τον Γενάρη για να βοηθήσει επιθετικά τον ΠΑΣ, φάνηκε επηρεασμένος απ΄την 6μηνη αποχή του απ΄την αγωνιστική δράση (χωρίς ομάδα απ΄το καλοκαίρι που έμεινε ελεύθερος απ΄την Κέρκυρα). Ο έμπειρος επιθετικός αγωνίστηκε σε μόλις 4 αγώνες πρωταθλήματος (3 ως αλλαγή) χωρίς να καταφέρει να προσφέρει κάτι. Αναμένεται και αυτός να φύγει απ΄την ομάδα, αφού οι Γιαννιώτες δεν είναι διατεθειμένοι να του ανανεώσουν το συμβόλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου