Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Άγνωστες πληροφορίες για τις στριπτιζέζ

Όπως και σε πολλές άλλες δουλειές, υπάρχουν κάποιες προκαταλήψεις για τις κοπέλες που κάνουν στριπτίζ στα αντίστοιχα μαγαζιά. Η άποψη των πολλών για τις κοπέλες αυτές είναι ότι είναι χαζές, νυμφομανείς, ναρκομανείς και χωρίς μόρφωση που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να κουνάν τα οπίσθια ή τα στήθη τους. Μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Leeds, απέδειξε ότι είναι πολλά που δεν ξέραμε ή δεν φανταζόμασταν (υπήρχαν και κάποιες πληροφορίες που τις γνωρίζαμε φυσικά).
Μέσω συνεντεύξεων με 300 κοπέλες του αντικειμένου λοιπόν, μαθαίνουμε ότι:

  • Τους αρέσει αυτό που κάνουν και μάλιστα πολύ. Τα 3/4 των γυναικών της έρευνας άλλωστε είπαν ότι με άριστα το 10, είναι ικανοποιημένες απ΄τη δουλειά  τους από 7 έως 10. Μάλιστα όλες ήταν απ΄το 3 και πάνω. Ο λόγος για τον οποίον τους αρέσει αυτό που κάνουν είναι οι ώρες που δουλεύουν, τα λεφτά που βγάζουν και το γεγονός ότι τα πληρώνονται άμεσα.
  • Το κάνουν από επιλογή. Το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών της έρευνας, παραδέχτηκαν ότι το επιδίωξαν να ασχοληθούν με το αντικείμενο, λόγω των χρημάτων που θα κέρδιζαν καθώς και απ΄το βολικό ωράριο της δουλειάς που θα τους επέτρεπε να μεγαλώνουν τα παιδιά τους παράλληλα ή να παρακολουθούν τα μαθήματα τους στο Πανεπιστήμιο. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός γυναικών που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με αυτήν την δουλειά, κάτι που ανατρέπει το στερεότυπο που λέει ότι όσες ξεκίνησαν να το κάνουν το κάναν με το ζόρι και μην έχοντας άλλη επιλογή. Όλες το έχουν σκεφτεί πολύ καλά πριν πάρουν αυτήν την απόφαση, θεωρώντας ότι είναι καλύτερη περίπτωση δουλειάς απ΄το να δούλευαν ως σερβιτόρες ή barwomen.
  • Λεφτά βγάζουν με το στόμα και όχι με το κορμί. Ξέρω που πήγε το μυαλό σας (άλλωστε επίτηδες το έγραψα και εγώ έτσι) αλλά δεν εννοώ αυτό. Απλά ενώ πολλοί (αν όχι όλοι) θεωρούν ότι η δουλειά της στριπτιζέζ είναι να βγάζει τα ρούχα και να κάνει "χορό" στους πελάτες. Όμως οι γυναίκες της έρευνας, λένε ότι το 80% της δουλειάς τους, είναι η κουβέντα με τον πελάτη. Πρέπει λένε να μιλάνε αρκετά με τον πελάτη, λέγοντας του γλυκόλογα. Παρεμπιπτόντως η έρευνα έδειξε ότι παρόλο που πολλές μιλάνε για τα παιδιά τους, μόλις το 13,5% απ'αυτές είχαν παιδιά.
  • Δεν παντρεύονται. Μόλις το 9.5% των γυναικών της έρευνας ήταν παντρεμένες, δηλαδή λιγότερο από 1 στις 10.
  • Συνήθως την κάνουν ως δεύτερη δουλειά. Μόλις το 40.2% των γυναικών της έρευνας το έκανε ως βασική της δουλειά. Το υπόλοιπο 59.8% είχε και πρωινή δουλειά, εκ των οποίων το 14.2% ήταν στον τομέα της εκπαίδευσης. Πράγμα που αποδεικνύει και το αποτέλεσμα της έρευνας που λέει ότι....
  • Είναι μορφωμένες. 1 στις 4 μάλιστα είναι πτυχιούχες Πανεπιστημίου. Επίσης το 20% των γυναικών, χρησιμοποιούν τα χρήματα απ΄το στριπτίζ για να πληρώσουν τις σπουδές τους. Τέλος κάποιες που έχουν πάρει πτυχίο ή μεταπτυχιακό, εργάζονται ως στριπτιζέζ για να βγάζουν τα έξοδά τους, ώσπου να βρουν κάτι στον τομέα που έχουν σπουδάσει.
  • Βγάζουν τρελά λεφτά. H έρευνα έδειξε ότι μια στριπτιζέζ βγάζει σε ένα βράδυ μ.ο. 300 ευρώ, ενώ το ετήσιο εισόδημά της υπολογίζεται στα 60 χιλιάδες ευρώ, όσα βγάζει (σύμφωνα με την έρευνα πάντα) ένας μέσος προγραμματιστής κομπιούτερ ή ένας καθηγητής Πανεπιστημίου. Εννοείται φυσικά, ότι αυτά η στριπτιζέζ τα βγάζει σε πολύ λιγότερες ώρες απ'αυτούς.
Κλείνοντας να πω ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά του πράγματος, η οποία εμπεριέχει την κακομεταχείριση των γυναικών αυτών απ'τα αφεντικά τους, τους πολύ συχνούς βιασμούς από αφεντικά και πελάτες και φυσικά την κοινωνική κατακραυγή, με τις γυναίκες αυτές να ντρέπονται να πουν ότι κάνουν αυτήν την δουλειά.

Υ.Γ. Το άρθρο μιλάει για τις γυναίκες που κάνουν στριπτίζ και μόνο, όχι αυτές που πάνε ένα βήμα πιο πέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου