Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Λάθη που κάνουν οι άντρες θέλοντας να "φανούνε"

  Μετά από ένα μεγάλο διάστημα που δεν είχα γράψει άρθρο (λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων), επιστρέφω για να ασχοληθώ με τις βλακείες που κάνουν αρκετοί άντρες, έχοντας σκοπό να  εντυπωσιάσουν τις γυναίκες για τις οποίες ενδιαφέρονται.
Πράγματα μικρά, τα οποία όμως λίγο πολύ τους κάνουν να πέφτουν στα μάτια και την υπόληψη των γυναικών αυτών (των περισσοτέρων, γιατί υπάρχουν και οι λίγες εξαιρέσεις). Κάποια απ'αυτά τα έχουμε κάνει (ή τα κάνουμε ακόμα) οι περισσότεροι από εμάς κατά καιρούς, αλλά στην πορεία καταλάβαμε την ματαιότητα του πράγματος.

Καπνίζουν
Προσοχή! Δεν αναφέρομαι προφανώς σε αυτούς που το γουστάρουν και το κάνουν, που καπνίζουν μισό και ένα πακέτο την ημέρα και φυσιολογικά καπνίζουν και στις εξόδους τους. Εννοώ τους τύπους που δεν το ακουμπάνε αλλά όταν βγαίνουν για ποτό, αποφασίζουν να καπνίσουν (όχι τίποτα άλλο, τρελαίνουν και στην τράκα τους καπνιστές φίλους τους, μια και ΠΡΟΦΑΝΩΣ αυτοί δεν αγοράζουν πακέτο), νομίζοντας ότι τους κάνει να φαίνονται πιο άντρες, πιο βαρείς και ασήκωτοι (James Dean και καλά). Αν και για να είμαι δίκαιος, αυτό το συνάντησα σε μικρότερες ηλικίες κυρίως Λυκείου με αρχές Πανεπιστημίου, εποχή που μπήκα και εγώ στο πειρασμό να το κάνω (φυσικά χωρίς να καταφέρω τίποτα).

Κάνουν "μαγκιές" με το αμάξι
Ίσως το πιο κλασσικό και συνηθισμένο μέσο ψευτο-εντυπωσιασμού. Αφήνω κατά μέρος την ηχορύπανση που προκαλούν μερικοί νομίζοντας ότι περνώντας από κάποιο μέρος και βάζοντας Τερλέγκα στη διαπασών (σε ηχοσύστημα που έχουν χρυσοπληρώσει για να ακούγονται μέχρι τις διπλανές Περιφέρειες) θα εντυπωσιάσουν τα γκομενάκια. Αφήνω κατά μέρος και αυτούς που βάζουν στο Datsun ή το Fiat Panda τους φώτα Neon, φιμε τζάμια, αεροτομές και δεν ξέρω ποια άλλη καγκουρίστικη προσθήκη. Τους αφήνω γιατί μόνο τον εαυτό τους ζημιώνουν (κυρίως οικονομικώς). Για μένα οι χειρότεροι είναι οι τύποι που τρέχουν πάρα πολύ, κάνουν επικίνδυνες προσπεράσεις, τραβάνε χειροφρενιές και άλλες παρεμφερείς "ταρζανιές" για να δείξουν πόσο ατρόμητοι και Alpha Male είναι. Χειρότεροι γιατί πάρα πολλές φορές αυτές οι βλακείες έχουν άσχημη κατάληξη. Ξέρω προσωπικά άτομο που έκανε τέτοια και βρέθηκε όλος στον γύψο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και η κοπέλα έχει (και θα έχει για μια ζωή) παραμορφωμένο πρόσωπο (πέρασε μέσα απ΄το παμπρίζ...αυτό λέω μόνο). Φυσικά υπάρχουν και χιλιάδες περιπτώσεις για τις οποίες διαβάζουμε κάθε μέρα.

Κάνουν τατουάζ με το όνομα της κοπέλας
Ξέρω είναι ψαρωτικό! Της δείχνεις ότι την γουστάρεις τόσο για να σημαδέψεις το σώμα σου (και να πληρώσεις και ένα σεβαστό ποσό, γιατί τα τατουάζ δεν είναι φτηνά) με το όνομα της και ότι έχεις σκοπό να είσαι για πολύ καιρό μαζί της (γιατί δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα να το βγάλεις ξανά). Αλλά ρε φίλε, μια στις τόσες (δεν είναι τόσο σπάνιο) σου κάτσει η στραβή και σε παρατήσει ή χειρότερα σε απατήσει, τι κάνεις;;; Δεν είναι μόνο το ότι θα νιώσεις εντελώς κορόιδο (για να μη πω κάτι άλλο) αλλά θα έχεις και πρόβλημα με την επόμενη. Και καλά να είναι κοινό όνομα (Μαρία, Χριστίνα, Κωνσταντίνα κλπ) βρίσκεις μια άλλη και της το πλασάρεις ότι το έκανες για αυτήν. Άμα είναι κανα Αριάδνη, Αφροξυλάνθη (πάντα ήθελα να το κολλήσω κάπου αυτό το όνομα) ή Ναυσικά τι κάνεις;;;

Μαγειρεύουν χωρίς να ξέρουν
Ίσως να πιστεύετε ότι η σκέψη μετράει και ότι θα εκτιμήσει την προσπάθεια και τον κόπο που κάνατε γι'αυτήν. Αλλά όταν θα τρώει την μπριζόλα που δεν κόβεται ούτε με αλυσοπρίονο και τις μαύρες καμμένες πατάτες και κυρίως όταν θα τρέχει εσπευσμένα στην τουαλέτα, μόνο κατανόηση δεν θα δείχνει. Αν λοιπόν ξέρετε ότι δεν το "έχετε" με την μαγειρική, καλύτερα να το αποφύγετε. Αν τώρα η κοπέλα πιστεύει ότι είναι η σκέψη που μετράει και όχι το ελεεινό φαγητό που της προσφέρεις, τότε ένα έχω να πω: ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!

Πίνουν πολύ
Κατά την γνώμη μου είναι ένα απ΄τα πιο ακατανόητα πράγματα. Το έχω δει πάρα πολλές φορές σε φίλους και γνωστούς μου απ΄την εποχή που ήμουν στο Λύκειο, λογικά θέλοντας να δείξουν ότι είναι party animals. Ποια ακριβώς γοητεία σου δίνει το να πίνεις με το λίτρο τις τεκίλες και τα σφηνάκια (άμα τα έπινε η κοπέλα να πω...θα ήσουν πιο γοητευτικός μετά το 4ο-5ο ποτό). Το μόνο που σου προσφέρει αυτή η τακτική είναι να έχεις παραπάνω αυτοπεποίθηση, όταν θα μιλήσεις στην κοπέλα. Αυτό το πλεονέκτημα όμως θα το χάσεις, όταν θα τρεκλίζεις, θα μιλάς αργά, θα μπερδεύεις τα λόγια σου και στο τέλος θα σε βλέπει να ξερνάς (στην καλύτερη περίπτωση στην τουαλέτα...).

Περιαυτολογούν (συνήθως υπερβάλλοντας)
Είτε είναι για τη δουλειά τους, είτε για (τις δεκάδες) πρώην κοπέλες τους, είτε για (επιπέδου πορνοστάρ) επιδόσεις τους στο σεξ, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Προσπαθούν να εντυπωσιάσουν την εκάστοτε κοπέλα λέγοντας πράγματα τα οποία συνήθως δεν ισχύουν. Δεν αρνούμαι ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός γυναικών που ψαρώνουν με κάτι τέτοια, αλλά στην περίπτωση που η κοπέλα έχει την υποτυπώδη νοημοσύνη, αυτοεκτίμηση ή εμπειρία, στην καλύτερη θα αδιαφορήσει και στην χειρότερη θα τον ξεφτιλίσει (μη πω διαπομπεύσει σε φίλους και γνωστούς).

1 σχόλιο:

  1. Αφροξυλανθη λεει.χαχαχαχαχαχα!παντως αυτο με τα αμάξια εμενα με ενοχλει και το ραδιοφωνο στο φουλ να σου παιρνει τα αφτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή