Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Γνωστοί ηθοποιοί που οι πιο πολλοί δεν ξέρουν το όνομα τους

Δεν σας έχει τύχει ποτέ να βλέπετε κάποιους ηθοποιούς συνέχεια σε σειρές ή ταινίες, να θυμάστε τις φάτσες τους, αλλά να μην γνωρίζετε πώς λέγονται; Ηθοποιοί που συνήθως έχουν δεύτερους και τρίτους ρόλους, αλλά που σε σύνολο μπορεί να έχουν συμμετάσχει στις διπλάσιες ταινίες απ'τους διάσημους συναδέλφους τους.
Εγώ έψαξα και βρήκα μερικούς απ'αυτούς και σας τους παρουσιάζω, αναφέροντας και τις πιο γνωστές ταινίες ή σειρές που τους έχετε δει.


Απ'τις πιο γνωστές φιγούρες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Συνήθως παίζει ρόλους εξουσίας όπως δικαστικών, στρατιωτικών, αστυνομικών ή μαφιόζων, ενώ οι παλιότεροι τον θυμούνται απ΄την σειρά "McGyver", όπου ήταν απ΄τους κεντρικούς χαρακτήρες απ΄το 1986 έως το 1992. Οι πιο γνωστές ταινίες που έχει συμμετάσχει είναι τα: "The Insider", "Ali","Runaway Jury", "Collateral", "Cinderella Man", "Law Abiding Citizen" και "Fair Game".


Γνωστός στο ευρύ κοινό για τον ρόλο του ως διευθυντής της φυλακής στην εκπληκτική ταινία "Shawshank Redemption". Αυτή είναι και η πιο γνωστή ταινία που έχει συμμετάσχει και πέραν αυτού μόνο το "Demotilion Man", στο οποίο υποδύεται τον αρχηγό της αστυνομίας και το "Fracture" που υποδύεται έναν δικαστή είναι άξια λόγου. Γενικά είναι περισσότερο ηθοποιός σειρών, συμμετέχοντας σε πολλές γνωστές σειρές ("Nip/Tuck", "Desperate Housewives","24","Criminal Minds","Monk" και άλλες).


Απ'τους αγαπημένους μου ηθοποιούς ο Curtis, μπορεί οι πιο πολλοί να μην ξέρουν το ονοματεπώνυμό του αλλά όλοι τον αναγνωρίζουν και μπορούν να πουν ταινίες που τον έχουν δει. Θέλω ένα άρθρο ολόκληρο για να γράψω τις ταινίες που έχει συμμετάσχει (όντας πάντα εξαιρετικός στους ρόλους του) γι'αυτό θα γράψω αυτές που μου άρεσαν πιο πολύ (τις υπόλοιπες μπορείτε να τις δείτε, όπως και για τους παραπάνω, πατώντας στο όνομα του ηθοποιού). "Blow","The Insider","Runaway Jury","The Majestic","Die Hard 4.0","Crossing Over" και το πιο πρόσφατο "Colombiana" είναι λοιπόν κάποιες απ΄τις καλύτερες ταινίες που έχει παίξει.


Τον ηθοποιό αυτόν τον θυμούνται οι περισσότεροι απ'την σειρά "Friends", ως ο ψυχάκιας συγκάτοικος του Chandler. Όμως συμμετείχε και σε αρκετές γνωστές ταινίες παίζοντας και εκεί κατά κύριο λόγο ρόλους ατόμων που δεν στέκουν και πολύ στα καλά τους. Συμμετείχε λοιπόν στο "Α Beautiful Mind", στο "How To Lose A Guy In 10 Days", στο "Saving Private Ryan",το "Stay Alive",το "Dejavu" και το "Zodiac".


Άλλος ένας ηθοποιός που έγινε γνωστός απ΄τη σειρά "Friends" (υποδυόταν τον αδελφό της Phoebe) μια και λίγοι θυμούνται ή πρόσεξαν ότι έχει συμμετάσχει και στο "Saving Private Ryan" νωρίτερα (είχε συμμετάσχει και σε άλλες αλλά αυτή είναι η πιο γνωστή ταινία). Από τότε όμως και μετά η καριέρα του απογειώθηκε, παίζοντας σε πολλές και γνωστές ταινίες. Ενδεικτικά αναφέρω μερικές απ'τις πιο γνωστές: "Gone In 60 Seconds", "Lost In Translation", "Perferct Stranger","Public Enemies", "Avatar", "Rum Diaries" και το πιο πρόσφατο "Contraband".


Δεν μπορώ να θυμηθώ πότε ακριβώς το έκανε το μπαμ αυτός ο ηθοποιός αλλά τα τελευταία 10 χρόνια έχει παίξει σε πολλές (και πολύ) καλές ταινίες, έχοντας αρκετά μεγάλους ρόλους σε πολλές απ'αυτές. Ταινίες όπως το "11:14", "Alpha Dog", "3:10 To Yuma", "The Mechanic" και "The Messenger" τον έχουν κάνει εξαιρετικά δημοφιλή σαν φυσιογνωμία στους σινεφιλ όλου του κόσμου.


O πιο καινούργιος απ΄τους ηθοποιούς της λίστας μιας και ξεκίνησε πριν 10 χρόνια την καριέρα του και σ'αυτά τα 10 χρόνια έχει παίξει σε ταινίες που πολλοί συνάδελφοί του με μεγαλύτερη εμπειρία θα ζήλευαν. Η 1η του ταινία ήταν το "8 Mile" υποδυόμενος έναν ράπερ και προφανώς άρεσε πολύ με την ερμηνεία του αφού 2 χρόνια μετά συμμετείχε στο πολύ καλό "The Manchurian Candidate" δίπλα στον Denzel Washington. Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη...."Million Dollar Baby","Freedomland","The Hurt Locker", "Eagle Eye", "The Adjustment Bureau", "Real Steel", "Man On A Ledge" και το πολύ πρόσφατο "Abraham Lincoln:Vampire Hunter".


Για το κλείσιμο του άρθρου έβαλα αυτήν την απίστευτη φυσιογνωμία. Απ'το 1977 έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ταινίες και σειρές, υποδυόμενος Νοτιο-Αμερικάνους χαρακτήρες (συνήθως μαφιόζους). Το ενδιαφέρον μ'αυτόν τον τύπο είναι ότι έχει παίξει ρόλους εγκληματιών αλλά και κωμικούς ρόλους με την ίδια ευχέρεια (αν και εγώ να πω την αλήθεια, τον έχω στο μυαλό σαν κωμικό ηθοποιό). Ενδεικτικά αναφέρω κάποιες απ΄τις πιο γνωστές ταινίες του: "Carlito's Way", "Snake Eyes", "The Bone Collector", "Magnolia", "Trafiic", "Anger Management", "Runaway Jury", " War", "Cleaner"  και "The Taking of Pelham 123".

1 σχόλιο:

  1. Αυτός που παίζει τον αραβο-ιρακινο τρομοκράτη και ο μαφιόζος είναι top...

    ΑπάντησηΔιαγραφή