Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Ανάλυση μεταγραφών χειμώνα στη Superleague Part 2

Αφού είδαμε τις πρώτες 9 ομάδες της βαθμολογίας, συνεχίζουμε σήμερα με τις υπόλοιπες 9 ομάδες και τους παίχτες που απέκτησαν στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο.
Ίσως εδώ να είναι και το περισσότερο ενδιαφέρον με την ΑΕΚ να κάνει πολύ καλές κινήσεις αυτή τη περίοδο με τις 2 μεταγραφές της (Πετρόπουλος-Μητρόπουλος) να αρχίζουν να βγάζουν τα λεφτά τους. Αλλά κάθε πράγμα με τη σειρά του.

Πανθρακικός
Ο Πανθρακικός έχει πάρει απόσταση ασφαλείας απ΄τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν χρειάζονταν μεταγραφές, ειδικά απ'τη στιγμή που έχασε παίχτες σε αυτήν την μεταγραφική περίοδο. Γι'αυτό και οι Θρακιώτες έκαναν 3 μεταγραφές για να καλύψουν τις θέσεις που έμειναν κενές.

Σπύρος Βρονταράς: Δεν έμειναν ευχαριστημένοι στην Θράκη απ΄τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα Adi Adilovic και τον άφησαν ελεύθερο, παίρνοντας στη θέση του τον Βρονταρά, ο οποίος έχει ξανακάτσει στο παρελθόν κάτω απ'τα δοκάρια της ομάδας. Το καλοκαίρι ο 28χρονος τερματοφύλακας υπέγραψε με την Παναχαϊκή αλλά μην παίρνοντας ούτε μια ευκαιρία, έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε στην ομάδα της Κομοτηνής. Πέρσι ο Βρονταράς αγωνιζόταν στον Φωκικό, έχοντας 22 συμμετοχές στη Football League, κρατώντας την εστία απαραβίαστη στις 9 απ'αυτές και δεχόμενος 23 γκολ. Ο Βρονταράς έκανε ντεμπούτο στην ισοπαλία με τον Πλατανιά.

Jordao Diogo: Γνωστός απ΄την παρουσία του στην Superleague με τη φανέλα του Πανσερραϊκού (όπου έπαιζε και πέρσι έχοντας στην Football League, 32 συμμετοχές και 1γκολ-1ασίστ), ο 27χρονος Πορτογάλος αριστερός μπακ ξεκίνησε τη χρονιά στην Παναχαϊκή μετρώντας 9 συμμετοχές. Ο Πανθρακικός τον απέκτησε στα μέσα του Γενάρη δίνοντας 35.000 ευρώ στους Πατρινούς για να καλύψει το κενό του Miguel Villarejo που έμεινε ελεύθερος.

Χρήστος Τζάνης: Μετά από 6 χρόνια στα Γιάννενα και τον ΠΑΣ, έχοντας 113 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, σκοράροντας 14 γκολ και δίνοντας 8 ασίστ, ο 27χρονος επιθετικός αποχώρησε ως ελεύθερος απ΄την ομάδα αφού δεν πήρε πολλές ευκαιρίες φέτος (6 συμμετοχές, οι 5 ως αλλαγή). Έκανε και το ντεμπούτο του με την φανέλα του Πανθρακικού στην ήττα τη περασμένη βδομάδα απ΄τον Ολυμπιακό. Ο Τζάνης ουσιαστικά καλύπτει το κενό απ΄την αποχώρηση του Λεωνίδα Κυβελίδη απ΄την ομάδα.

Ξάνθη
Αρκετές μεταγραφές και απ΄τους Ξανθιώτες, που είδαν στον Α' Γύρο να βρίσκονται πολύ κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού και ελπίζουν οι νέοι παίχτες να ανεβάσουν την ομάδα πάνω απ΄την 10αδα.

Σάκης Πρίττας: Μετά από 7μιση χρόνια, ο 34χρονος μέσος επιστρέφει στην ομάδα με την οποία έγινε γνωστός. Ο Πρίττας έμεινε ελεύθερος απ΄τον Πανθρακικό, όπου αγωνίστηκε φέτος σε μόλις 6 επίσημα ματς (τα 5 ως αλλαγή), ενώ πέρσι αγωνίστηκε σε 10 αγώνες πρωταθλήματος με τη φανέλα του Άρη.

Ryan Smith: O 26χρονος Άγγλος μέσος ήρθε ως ελεύθερος απ΄το MLS και την Chivas με την οποία είχε πέρσι 21 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 3 ασίστ. Ένας γυρολόγος κατά τ'άλλα της Championship και League One της Αγγλίας. Ο Smith έχει προλάβει και έχει αγωνιστεί μες στον Γενάρη σε 4 αγώνες πρωταθλήματος και έχει βοηθήσει και αυτός την ομάδα να πάρει 7 βαθμούς και να ανέβει στην βαθμολογία.

Paito: O διεθνής Μοζαμβικανός αριστερός μπακ, έμεινε ελεύθερος απ΄την Vaslui το καλοκαίρι και από τότε δεν έχει αγωνιστεί πουθενά. Πέρσι είχε μοιράσει τη χρονιά σε Xamax (12 συμμετοχές-1 γκολ στο ελβετικό πρωτάθλημα) και Vaslui (13 συμμετοχές-1 γκολ στο πρωτάθλημα Ρουμανίας). Με την Ξάνθη έχει αγωνιστεί βασικό ως τώρα σε 2 αγώνες, με ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και Βέροια στο κύπελλο.

Serge Die: Ο έμπειρος Ιβοριανός μέσος αγωνίζεται 5μιση χρόνια στην χώρα μας αλλάζοντας 4 (με την Ξάνθη τώρα) ομάδες στο διάστημα αυτό. Φέτος ξεκίνησε τη χρονιά με την Καβάλα, με την οποία αγωνίστηκε σε 12 αγώνες στη Football League, σκοράροντας 2 γκολ (3 συμμετοχές-1 ασίστ και στο κύπελλο), ενώ πέρσι και πάλι με τη φανέλα της Καβάλας είχε 17 συμμετοχές στην Football League, 1 γκολ και 1 ασίστ. Με την Ξάνθη έχει ως τώρα 3 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο.

Karim Soltani: Παίχτης που έχουμε δει τα προηγούμενα 2 χρόνια με τις φανέλες του Άρη και του Ηρακλή. Ο 28χρονος Αλγερινός επιθετικός, έμεινε ελεύθερος απ΄την Es Setif, ομάδα της χώρας του, η οποία τον είχε αποκτήσει ως ελεύθερο απ΄τον Άρη το καλοκαίρι. Εκεί είχε φέτος 7 συμμετοχές, 1 γκολ και 1 ασίστ, ενώ πέρσι με τον Άρη είχε 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, χωρίς να καταγράψει γκολ ή ασίστ στο ενεργητικό του.

ΑΕΚ
Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι Κιτρινόμαυροι είναι οι νικητές της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου μέχρι στιγμής αφού όλες οι μεταγραφές της έχουν αποδειχτεί λίρα εκατό. Με το κλείσιμο των μεταγραφών απέκτησε 2 ακόμη παίχτες για το κέντρο και όλοι στην ομάδα ελπίζουν να δέσουν και αυτοί με την ομάδα όπως οι προηγούμενοι 4.

Αντώνης Πετρόπουλος: Με τον Παναθηναϊκό να μην του δίνει ευκαιρίες στα 4μιση χρόνια που φόρεσε τη φανέλα (73 συμμετοχές, οι 51 ως αλλαγή) και να τον αφήνει ελεύθερο, ο 27χρονος επιθετικός υπέγραψε πριν 1 μήνα στην ΑΕΚ, που έχει παράδοση να "ανασταίνει" παίχτες του Παναθηναϊκού. Έτσι ενώ φέτος σε 8 συμμετοχές (6 ως αλλαγή) με τους Πράσινους, μέτρησε μόλις 1 γκολ, στην ΑΕΚ σε 4 αγώνες έχει κιόλας 3 γκολ. Μάλιστα σκοράροντας και στα 3 τελευταία ματς της ομάδας έχει δώσει 7 βαθμούς στους Κιτρινόμαυρους.

Παύλος Μητρόπουλος: Άλλη μια μεταγραφή-χρυσάφι για την ΑΕΚ, αφού ο 22χρονος αμυντικός μέσος αποδείχτηκε "σκύλος" στην μεσαία γραμμή της ομάδας, απελευθερώνοντας παράλληλα τον Cordero, ο οποίος ασχολείται μόνο με τα δημιουργικά του καθήκοντα (και είναι εξαιρετικός). Ο Μητρόπουλος ήρθε ως δανεικός απ΄τον Παναιτωλικό (με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι), με τον οποίον φέτος είχε 6 μόλις συμμετοχές στην Football League, ενώ πέρσι αγωνίστηκε σε 22 αγώνες (βασικός σε όλους) και σκόραρε 1 γκολ στο πρωτάθλημα με τους Αγρινιώτες.

Τάσος Τσουμάγκας: Λαβράκι απ΄την Β' Πορτογαλίας, ο 21χρονος αριστερός μπακ ο οποίος μεταγράφηκε το καλοκαίρι στην Leixoes απ΄τον Αστέρα Τρίπολης. Στην Πορτογαλία αγωνίστηκε φέτος σε 12 αγώνες του πρωταθλήματος. Με την ΑΕΚ έχει πάρει τη φανέλα του βασικού σπίτι του και όχι άδικα, αφού έχει δείξει ότι είναι ένας παίχτης με τρεξίματα και καλή σέντρα. Απ΄τα πόδια του άλλωστε έχουν βγει οι ασίστ για τα 2 απ΄τα 3 γκολ του Πετρόπουλου, με τον οποίον φαίνεται να συνεργάζονται καλά.

Γιάννης Καραλής: Άλλος ένας ελεύθερος παίχτης για την ΑΕΚ, αυτή τη φορά απ΄την Κέρκυρα. Ο 24χρονος επιθετικός αγωνιζόταν από πέρσι στους Φαίακες, έχοντας στο περασμένο πρωτάθλημα 6 συμμετοχές και 1 γκολ, ενώ φέτος αγωνίστηκε σε 14 αγώνες και είχε 1 γκολ και 1 ασίστ. Με την ΑΕΚ ο Καραλής έχει 2 συμμετοχές ως αλλαγή και έχει γράψει κιόλας στα στατιστικά του την ασίστ (αν και δε το λες και ασίστ ακριβώς) στον Παυλή στον αγώνα με τον ΟΦΗ για το 2-1 και την νίκη της ομάδας του.

Δημήτρης Αναστασόπουλος: Ο 22χρονος αμυντικός μέσος ήταν επιλογή του Ewald Lienen, που τον γνώριζε απ΄την θητεία του στον Πανιώνιο ενώ τον αντιμετώπισαν και στο κύπελλο Ελλάδας με την φανέλα της Καβάλας. Εκεί αγωνιζόταν μέχρι πέρσι ο παίχτης, έχοντας 9 συμμετοχές (6 ως αλλαγή) στο περσινό πρωτάθλημα. Το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος, υπογράφοντας στην ομάδα της Καβάλας, με τη φανέλα της οποίας είχε 13 συμμετοχές (1 γκολ) στη Football League και 5 συμμετοχές στο κύπελλο.

Δημήτρης Ανάκογλου: Η τελευταία μεταγραφή της ΑΕΚ ήταν η πιο εντυπωσιακή γιατί πέραν ότι πήρε έναν απ΄τους πιο ταλαντούχους Έλληνες μέσους, τον άρπαξε και μέσα απ΄τα χέρια του Παναθηναϊκού, Χαρακτηριστικό είναι ότι ο παίχτης με τον μάνατζέρ του πήγαν στα γραφεία των Πρασίνων να υπογράψουν συμβόλαιο, αλλά με κινήσεις του Χρήστου Κωστή και του Δημήτρη Μελισσανίδη τελικά τους απέρριψαν και ο παίχτης κατέληξε στους Κιτρινόμαυρους. Πρόκειται για έναν 21χρονο μέσο, διεθνή με την Εθνική Ελπίδων, που παρόλο το νεαρό της ηλικίας του έχει 100 συμμετοχές με τη φανέλα του Πανσερραϊκού (67 στην Football League, 22 στη Superleague και 11 στο κύπελλο), 5 γκολ και 9 ασίστ. Φέτος σε 20 αγώνες σε Football League και κύπελλο είχε 2 γκολ και 4 ασίστ.

Πλατανιάς
Ξεκίνησε εντυπωσιακά η ομάδα των Χανίων στην αρχή του πρωταθλήματος αλλά στη συνέχεια έπεσε και αυτή τη στιγμή 2 βαθμούς απ΄τη ζώνη του υποβιβασμού. Δεδομένου ότι φύγαν και βασικοί παίχτες για διάφορους λόγους, οι διοικούντες αποφάσισαν να κάνουν 7 μεταγραφές.

Abdul Aziz Teteh: O 22χρονος Γκανέζος αμυντικός μέσος είχε υπογράψει στα 17 του με την Udineze, προφανώς περιμένοντας να αποδειχτεί ένα απ΄τα πολλά διαμάντια της Μαύρης Ηπείρου. Τελικά όμως μετά από 4 δανεισμούς σε ισπανικές ομάδες (Xerez,Granada,Leganes,Montaneros), αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο και τον απέκτησε το καλοκαίρι ο Φωκικός. Με τη φανέλα της ομάδας αγωνίστηκε φέτος σε 12 αγώνες Football League σκοράροντας και 2 γκολ. Στις αρχές του Γενάρη τον απέκτησε ο Πλατανιάς ως ελεύθερο και ο Αναστασιάδης του έδωσε αμέσως φανέλα βασικού, με τον Γκανέζο να αγωνίζεται σε 3 ματς ως σήμερα.

Chidi: Νιγηριανός (Udoji) έφυγε, Νιγηριανός (Chidi) ήρθε. Ο 28χρονος επιθετικός ήρθε ως ελεύθερος απ΄τον Ολυμπιακό Νικωσίας, όπου αγωνιζόταν τα τελευταία 2μιση χρόνια. Φέτος σε 17 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Κύπρου είχε 2 γκολ και 1 ασίστ, ενώ πέρσι σε 25 είχε αντίστοιχα 5 γκολ και 1 ασίστ. Έχει προλάβει να αγωνιστεί με τη φανέλα του Πλατανιά σε 2 αγώνες πρωταθλήματος ως αλλαγή, αλλά και ως βασικός στο κύπελλο στον αγώνα που η ομάδα των Χανίων κέρδισε τον Παναθηναϊκό και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Christian Castells: Μετά από πολλά χρόνια στις μικρές κατηγορίες της Ισπανίας, ο 28χρονος Ισπανός κεντρικός αμυντικός έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι απ΄την Burgos CF (ομάδα 3ης κατηγορίας της Ισπανίας) στην οποία είχε 58 συμμετοχές όσο αγωνίστηκε και 4 γκολ. Ο Πλατανιάς τον απέκτησε και του έδωσε φανέλα βασικού με Αστέρα Τρίπολης στο πρωτάθλημα και Παναθηναϊκό στο Κύπελλο (το 2ο ματς). Ουσιαστικά ο Castells είναι ο διάδοχος του Lawrence Doe που αποχώρησε.

Marcelo Labarthe: O 28χρονος Βραζιλιάνος μέσος ήρθε ως ελεύθερος στην κρητική ομάδα απ΄την Comercial FC (ομάδα της πατρίδας του), όπου αγωνιζόταν απ΄το καλοκαίρι, έχοντας 3 συμμετοχές, ενώ πέρσι αγωνιζόταν στην Esporte Clube, έχοντας 8 συμμετοχές.

Fabian Stoller: O 24χρονος Ελβετός αμυντικός μέσος, αγωνιζόταν τα τελευταία 2μιση χρόνια στο Ισραήλ με τις φανέλες της Hapoel Petah Tikva τα πρώτα 2 χρόνια και φέτος με την Hapoel Haifa. Με την Tikva πέρσι είχε 34 συμμετοχές και 2 γκολ, ενώ με την Haifa 9 συμμετοχές και 1 γκολ.

Απόστολος Γιάννου: Ένα απ΄τα αιώνια ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο 23χρονος ομογενής επιθετικός έχει αλλάξει 5 ομάδες (με τον Πλατανιά) απ΄το καλοκαίρι του 2007 που ήρθε απ΄την Αυστραλία.  Τον τελευταίο 1μιση χρόνο αγωνιζόταν με τον ΠΑΟΚ, έχοντας 34 συμμετοχές σε Ελλάδα και Ευρώπη, 5 γκολ και 2 ασίστ. Φέτος σε 17 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (οι 12 όμως ως αλλαγή) είχε 3 γκολ και 1 ασίστ, αλλά δόθηκε δανεικός στην ομάδα των Χανίων για να πάρει περισσότερες ευκαιρίες.

Nikola Beljic: Δε μπόρεσε να στεριώσει στον Ατρόμητο ο 29χρονος Σέρβος μεσοεπιθετικός και έμεινε ελεύθερος, με τον Πλατανιά να τον αποκτά στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Φέτος με την ομάδα του Περιστερίου είχε 19 συμμετοχές (10 ως αλλαγή) και 2 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Ενώ πέρσι αγωνίστηκε με τους Περιστεριώτες στο 1ο μισό του πρωταθλήματος, έχοντας 7 συμμετοχές και μετά δόθηκε δανεικός στον Πανθρακικό, όπου είχε 10 συμμετοχές στην Football League.

Άρης
Ελλείψει χρημάτων η ομάδα της Θεσσαλονίκης, έψαξε να αποκτήσει ελεύθερους ή δανεικούς παίχτες. Μεγάλος χορηγός τους ο Ολυμπιακός ο οποίος τους έδωσε 3 δανεικούς και όπως είναι λογικό δεν έλειψαν τα σχόλια από τους οπαδούς των άλλων ομάδων (κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν και απ΄τους οπαδούς του Άρη αλλά μπρος στο φάσμα του υποβιβασμού...).

 Δημήτρης Διαμαντάκος: Ο 19χρονος επιθετικός θεωρείται ένα απ΄τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, μιας και έχει κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις με τις μικρότερες εθνικές αλλά και τους μικρούς του Ολυμπιακού. Όπως είναι κατανοητό όμως δεν υπάρχει χώρος στην πρώτη ομάδα των Ερυθρόλευκων για να αγωνιστεί, με αποτέλεσμα να δοθεί βασικός φέτος σε Πανιώνιο στο 1ο μισό του πρωταθλήματος και τώρα στον Άρη. Με την ομάδα της Νέας Σμύρνης, ο Διαμαντάκος είχε φέτος 9 συμμετοχές (6 ως αλλαγή) σε πρωτάθλημα (8) και κύπελλο (1), ενώ με τον Άρη έχει αγωνιστεί κιόλας σε 2 αγώνες. Πέρσι αγωνιζόταν με την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού.

Γιάννης Ζαραδούκας: Ο 27χρονος αριστερός μπακ που με τον Ολυμπιακό Βόλου έφτασε μέχρι την Εθνική Ελλάδος, δεν έχει καταφέρει αυτά τα 2 χρόνια να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να δίνεται δανεικός. Πέρσι στον ΠΑΣ Γιάννενα και φέτος στον Άρη. Πέρσι με την ομάδα των Ιωαννίνων είχε πάρει φανέλα βασικού, έχοντας 5 συμμετοχές και 1 γκολ στο πρωτάθλημα πριν τραυματιστεί σοβαρά τον Φλεβάρη και μείνει 6 μήνες εκτός γηπέδων. Φέτος επανήλθε στην αγωνιστική δράση στα μέσα Νοεμβρίου ως αλλαγή στον αγώνα με την Κέρκυρα, ενώ συνολικά αγωνίστηκε σε μόλις 3 ματς (2 κυπέλλου-1 πρωταθλήματος). Με την ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει αγωνιστεί κιόλας σε 2 αγώνες, έχοντας και 1 ασίστ στο ισόπαλο αγώνα της ομάδας του με την Κέρκυρα τη περασμένη αγωνιστική.

Ανδρέας Τάτος: 500 χιλιάρικα έδωσε το καλοκαίρι για τον 23χρονο μέσο ο Ολυμπιακός στον Ατρόμητο. Όχι τυχαία όμως, μια και με την ομάδα του Περιστερίου ο Τάτος έκανε φοβερή χρονιά, έχοντας 31 συμμετοχές, 3 γκολ και 3 ασίστ σε πρωτάθλημα και κύπελλο (όπου ο Ατρόμητος πήγε στον τελικό για 2η σερι χρονιά). Παρ'όλα αυτά ο Jardim τον χρησιμοποίησε μόνο στη ισοπαλία με την τωρινή του ομάδα. Με τον Άρη αγωνίστηκε στο προηγούμενο αγώνα βοηθώντας την ομάδα να πάρει την ισοπαλία στην Κέρκυρα, δίνοντας την πάσα για το τελικό 2-2.

Κωνσταντίνος Κοτσαρίδης: Προσωπική μου γνώμη είναι ότι ήταν τεράστιο λάθος της ΑΕΚ που τον άφησε ελεύθερο, μια και πρόκειται για μεγάλο ταλέντο. Όπως και να'χει ο Άρης δεν έχασε την ευκαιρία και απέκτησε τον 20χρονο, διεθνή με την U-19 εθνική, μέσο. Φέτος με την ΑΕΚ είχε 5 συμμετοχές (τις 3 ως αλλαγή), ενώ πέρσι αγωνιζόταν με την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού.

Ζήσης Ναούμ: 19χρονος ομογενής επιθετικός απ΄την Γερμανία, όπου αγωνιζόταν στην ομάδα U-19 της Chemnitzer FC, έχοντας 3 συμμετοχές ως αλλαγή.

Βέροια
Η ομάδα της Ημαθίας είχε ξεκινήσει και αυτή πολύ δυνατά τη χρονιά, έχοντας στο ρόστερ της πολλούς έμπειρους παίχτες, αλλά στην πορεία ξεφούσκωσε και πλέον βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Λογικά οι διοικούντες προχώρησαν σε κάποιες μεταγραφές με την ελπίδα να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας.

Marcus Mokake: O 31χρονος Καμερουνέζος μέσος έδειξε καλά πράγμα στην Football League, πέρσι με τον Πιερικό (17 συμμετοχές, 5 γκολ και 1 ασίστ) και φέτος με Καβάλα (12 συμμετοχές-1 γκολ) και μένοντας ελεύθερος τον Γενάρη η Βέροια τον απέκτησε. Παίχτης με μεγάλη εμπειρία στη Ligue 2 (210 συμμετοχές, 39 γκολ και 8 ασίστ) με τη φανέλα της Sedan.

Aldo Duscher: Στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου η Βέροια έκανε το μεγάλο μπαμ φέρνοντας τον 33χρονο Αργεντίνο αμυντικό μέσο. Παίχτης με μεγάλη εμπειρία και συμμετοχές σε Primera Division (184 συμμετοχές-5 γκολ-1 ασίστ) και Champions League (35 συμμετοχές-1 ασίστ). Γνωστός για το πολύ σκληρό του παιχνίδι, με κορυφαία στιγμή τον τραυματισμό του David Beckham σε αγώνα της Deportivo La Coruna (που αγωνιζόταν αυτός) με την Manchester United, που κόντεψε να στερήσει απ΄τον Άγγλο τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002. Φέτος ο Duscher αγωνιζόταν στην Ένωση Παραλιμνίου και είχε 8 συμμετοχές, ενώ πέρσι αγωνίστηκε στην Barcelona SC του Ecuador, ως δανεικός απ΄την Espanyol.

Pedro Arce: O 21χρονος Μεξικανός μέσος δοκιμάζονταν το τελευταίο καιρό απ΄την Βέροια και αφού θεωρήθηκε ότι έχει πολύ καλά στοιχεία, αποκτήθηκε. Πέρσι αγωνιζόταν στην ελβετική FC Baulmes έχοντας 11 συμμετοχές. Η Βέροια τον έδωσε δανεικό στην Αναγέννηση Γιαννιτσών για να πάρει παιχνίδια.

Israel: Μεταγραφή που την γράφω με κάποια αβεβαιότητα, μιας και έχουν δημιουργηθεί κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα με τον δανεισμό του Ισπανού απ΄την Xerez. Πρόκειται για έναν 25χρονο μέσο, που τα τελευταία 2 χρόνια αγωνίζεται στην Xerez, έχοντας πέρσι 29 συμμετοχές και 2 γκολ στην Segunda Division, ενώ φέτος είχε 15 συμμετοχές, 1 γκολ και 1 ασίστ στην ίδια διοργάνωση.

Κέρκυρα
Είναι το μεγάλο φαβορί για τον υποβιβασμό (απ΄την αρχή της χρονιάς ήταν και ως τώρα το επιβεβαιώνει) και έχει διαφορά 4 βαθμών απ΄τον Άρη που είναι στην 14η θέση. Όμως οι διοικούντες της νησιώτικης ομάδας ελπίζουν ακόμη και με αυτό το σκεπτικό έκαναν 7 μεταγραφές.

Δημήτρης Στάμου: Ο 21χρονος αμυντικός μέσος ήταν η 1η χρονικά μεταγραφή, ερχόμενος ως δανεικός απ΄τον ΠΑΟΚ. Εκεί δεν αγωνίστηκε καθόλου στην πρώτη ομάδα απ΄το καλοκαίρι του 2011, που ο Δικέφαλος τον απέκτησε απ΄τον Ηρακλή, παίρνοντας συμμετοχές μόνο στην ομάδα Νέων. Στην Κέρκυρα πάντως πήρε φανέλα βασικού με το που πήγε, αγωνιζόμενος στα 2 τελευταία ματς της ομάδας και έχοντας και 1 ασίστ στο 2-2 με τον Άρη τη προηγούμενη αγωνιστική.

Γιάννης Γκέσιος: Ο 24χρονος επιθετικός, έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του με τον Άρη (με τον οποίον είχε φέτος 8 συμμετοχές, 1 γκολ και 1 ασίστ στο πρωτάθλημα) και υπέγραψε στις αρχές του Γενάρη στην Κέρκυρα. Με τους Φαίακες έχει αγωνιστεί σε 3 αγώνες ως βασικός (2 πρωτάθλημα-1 κύπελλο), δίνοντας μάλιστα ασίστ τη περασμένη βδομάδα στο ματς της Κέρκυρας με την πρώην ομάδα του. Πέρσι ο Γκέσιος είχε κάνει πολύ καλή χρονιά στην Football League με τη φανέλα της Αναγέννησης Επανομής, έχοντας σε 26 συμμετοχές, 9 γκολ και 3 ασίστ, ενώ σκόραρε και 2 γκολ σε 2 συμμετοχές στο κύπελλο Ελλάδας.

Γιάννης Ντινιωτάκης: 18χρονος επιθετικός που ήρθε δανεικός απ΄τον Αστέρα Τρίπολης με τον οποίο είχε φέτος 3 συμμετοχές, όλες ως αλλαγή.

Κυριάκος Ανδρεόπουλος: Διεθνής με την U-19 της Ελλάδας, ο 19χρονος μέσος έμεινε ελεύθερος απ΄την Καλαμάτα, με την οποία είχε μόλις μια συμμετοχή και αυτή στο κύπελλο.

Λεωνίδας Κυβελίδης: Πολύ καλή μεταγραφή της Κέρκυρας, κάτι που αποδείχτηκε και στο πρώτο του αγώνα με τους Φαίακες κόντρα στον Άρη που σκόραρε και τα 2 γκολ της ομάδας του. Ο 26χρονος επιθετικός έμεινε ελεύθερος το προηγούμενο μήνα απ΄τον Πανθρακικό όπου αγωνίστηκε σε 16 αγώνες (14 ως αλλαγή) στο πρωτάθλημα, έχοντας 1 γκολ και 1 ασίστ, όπως επίσης 3 συμμετοχές και 1 γκολ στο κύπελλο. Και πέρσι μοιράστηκε τη χρονιά σε 2 ομάδες, αφού το πρώτο μισό αγωνίστηκε στη Football League με την Παναχαϊκή, έχοντας 8 συμμετοχές και 2 γκολ, ενώ στο δεύτερο μισό φόρεσε τη φανέλα της Δόξας Δράμας, έχοντας 17 συμμετοχές και 4 γκολ στην Superleague (χωρίς να καταφέρει να βοηθήσει την ομάδα να αποφύγει τον υποβιβασμό).

Γεώργιος Μοσχάκης: Άλλος ένας παίχτης που ήρθε απ΄τον Πανθρακικό ως ελεύθερος, έχοντας με τους Θρακιώτες μόλις 2 συμμετοχές στο κύπελλο ως αλλαγή, ενώ πέρσι με την ίδια ομάδα είχε 5 συμμετοχές (4 ως αλλαγή) στην Football League.

Αντώνης Αθανασίου: Ο 20χρονος μέσος ήρθε ως δανεικός απ΄τον Ατρόμητο στις 23 Γενάρη και στις 28 πήρε φανέλα βασικού κόντρα στον Άρη, δείγμα του κακού υλικού της Κέρκυρας. Αυτή ήταν και η 1η του συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ πέρσι αγωνίστηκε ως αλλαγή σε 2 αγώνες του Ατρομήτου στα Playoffs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου