Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Οι ακριβότερες μεταγραφές της χειμερινής περιόδου 2012-2013

Για άλλη μια μεταγραφική περίοδο, είδαμε εκατομμύρια να σπαταλώνται από τις ομάδες προκειμένου να δυναμώσουν περισσότερο το ρόστερ τους. Κυρίως αγγλικές και ιταλικές ομάδες, κάναν τη διαφορά στο μεταγραφικό παζάρι, ενώ και οι ρώσικες ομάδες κάναν πάλι τις υπερβάσεις τους.
Σήμερα θα δούμε τις 10 ακριβότερες από αυτές, χωρίς να είναι απαραίτητα και δικαιολογημένα τα λεφτά που ξοδεύτηκαν για να γίνουν.

1. Lucas Moura-Paris Saint Germain (40.000.000 ευρώ)
Προφανώς ο μεγαλομέτοχος της ομάδας απ΄το Κατάρ, δεν θέλει μόνο το πρωτάθλημα της Γαλλίας που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα το πάρει η Pari αλλά έχει βλέψεις και για κάτι παραπάνω. Με το σκεπτικό αυτό λογικά απέκτησε τον 20χρονο Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό απ΄την Sao Paolo, o οποίος είναι ένα απ΄τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας του. Με την βραζιλιάνικη ομάδα είχε το 2012, 21 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, σκοράροντας 6 γκολ και δίνοντας 7 ασίστ, ενώ με την εθνική ομάδα είχε 7 συμμετοχές, 2 γκολ και 1 ασίστ. Ήδη έχει αρχίσει να κάνει απόσβεση των χρημάτων του, αφού στα 4 ματς πρωταθλήματος που έχει αγωνιστεί, έχει καταγράψει ήδη 3 ασίστ.

2. Willian-Anzhi Makhachkala (35.000.000 ευρώ)
Με στόχο το 1ο πρωτάθλημα της ιστορίας της (στα μισά του πρωταθλήματος είναι 2η, 2 βαθμούς πίσω απ΄την Cska Moscow) και τη διάκριση στην Ευρώπη, o μεγαλόμετοχος της ομάδας ξόδεψε πάλι μια περιουσία, για να αποκτήσει ένα απ'τα πιο hot ονόματα του φετινού Champions League. O 24χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, είχε 6 συμμετοχές στην κορυφαία διοργάνωση με τη φανέλα της Shakhtar Donetsk, σκοράροντας 4 γκολ και δίνοντας 3 ασίστ και όντας ο κορυφαίος παίχτης της ομάδας του στο δρόμο για την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες. Σε πρωτάθλημα και κύπελλο Ουκρανίας ο Willian είχε 16 συμμετοχές, 3 γκολ και 9 ασίστ. Με τη φανέλα της ρωσικής ομάδας δεν έχει αγωνιστεί ακόμα μιας και υπάρχει διακοπή στο πρωτάθλημα της Ρωσίας αλλά αναμένεται να αγωνιστεί στο Europa League την άλλη βδομάδα, κόντρα στο Ανόβερο.

3. Mario Balotelli-AC Milan (20.000 ευρώ)
Ένα φλερτ που κρατάει απ΄την εποχή που ο 22χρονος Ιταλός επιθετικός αγωνιζόταν με την φανέλα της Ίντερ, κατέληξε σε γάμο τη τελευταία της χειμερινής μεταγραφική περιόδου. Ο τρελο-Μάριο που έχει δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι είναι οπαδός των Ροσονέρι από πιτσιρικάς, φόρεσε την αγαπημένη του φανέλα και όλοι ελπίζουν ότι το ταλέντο του θα υπερισχύσει της τρέλας του και θα βοηθήσει την ομάδα στο πρωτάθλημα να πάρει τη 2η θέση (δύσκολο να πιάσει την Juventus). Αρνητική παράμετρος της μεταγραφής είναι ότι ο Balotelli δεν μπορεί να ενισχύσει την Milan στους αγώνες κόντρα στην Barcelona για τη φάση των 16 του Champions League, μιας και έχει ήδη αγωνιστεί φέτος στη διοργάνωση με τη φανέλα της Manchester City. Με την αγγλική ομάδα ο Ιταλός είχε φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, 20 συμμετοχές, 3 γκολ και 3 ασίστ. Στο ντεμπούτο του στην Serie A πάντως κρίνεται επιτυχημένο, μιας και πέτυχε 2 γκολ και έδωσε τη νίκη με το 2ο (στο 94' με εκτέλεση πέναλτι) στην ομάδα του κόντρα στην Udineze τη περασμένη Κυριακή.

4. Taison-Shakhtar Donetsk (15.500.000 ευρώ)
Δεν αδράνησε λεπτό η ουκρανική ομάδα και αφού πούλησε τον Willian, χρησιμοποίησε τα λεφτά της μεταγραφής του για να αποκτήσει έναν απ΄τους πιο ταλαντούχους παίχτες του ουκρανικού πρωταθλήματος. Εμείς τον θυμόμαστε απ΄τους περσινούς αγώνες στο Europa League,  που ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την πρώην ομάδα του (Metalist) και ο Βραζιλιάνος ήταν απ΄τους βασικούς λόγους που οι Ερυθρόλευκοι αποκλείστηκαν απ΄την ουκρανική ομάδα. Φέτος ο 25χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός είχε 3 γκολ και 3 ασίστ σε 13 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ενώ στην Ευρώπη και το Europa League είχε αντίστοιχα 1 γκολ και 3 ασίστ σε 6 συμμετοχές, με την Metalist να περνάει τη φάση των ομίλων και να βρίσκεται στις 32 ομάδες που συνεχίζουν στη διοργάνωση. Και αυτός δεν έχει αγωνιστεί ακόμα με τη φανέλα της νέας του ομάδας μιας και το ουκρανικό πρωτάθλημα ξαναρχίζει τον Μάρτη, αλλά θα πάρει το βάπτισμα του πυρός στο Champions League κόντρα στη Borussia Dortmund.

5. Pato-Corinthians (15.000.000 ευρώ)
Ένας απ΄τους κορυφαίους επιθετικούς πριν λίγα χρόνια, με την Milan να τον αποκτάει πριν 5μιση χρόνια από την Internacional, έναντι 22 εκατομμυριών και όλοι να μιλάνε για έναν παίχτη 15ετιας. Τα τελευταία 2 χρόνια όμως απανωτοί τραυματισμοί τον ανάγκασαν να είναι περισσότερο καιρό εκτός γηπέδου παρά εντός. Πέρσι αγωνίστηκε σε μόλις 18 αγώνες (9 ως αλλαγή) σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας 4 γκολ και δίνοντας 4 ασίστ. Ενώ φέτος αγωνίστηκε 7 φορές μόνο (3 ως αλλαγή) έχοντας 2 γκολ και 1 ασίστ. Γι'αυτούς τους λόγους λοιπόν, αποφασίστηκε η πώληση του στην βραζιλιάνικη ομάδα με τη προοπτική να πάρει παιχνίδια και να βρει τη φόρμα του, με την Ιταλική ομάδα να έχει τον πρώτο λόγο σε πιθανή μεταπώληση του παίχτη. Το ντεμπούτο του Pato προβλέπεται να γίνει σε 2 εβδομάδες που η Corinthians αντιμετωπίζει για το Copa Libertadores την San Jose απ΄την Βολιβία.

6. Daniel Sturridge-Liverpool (15.000.000 ευρώ)
Ο 23χρονος επιθετικός δεν μπορούσε να βρει χώρο στην επίθεση της Chelsea και ζήτησε να φύγει, με τους Reds να μην χάνουν την ευκαιρία και δίνοντας ένα πολύ μικρό ποσό (κατά τη γνώμη μου) να τον κάνουν δικό τους. Ενώ με την Chelsea φέτος είχε μόλις 12 συμμετοχές (10 ως αλλαγή) σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 2 γκολ και 1 ασίστ, στην Liverpool "αναστήθηκε", σκοράροντας 3 γκολ και δίνοντας μια ασίστ στις 4 συμμετοχές του στο πρωτάθλημα, ενώ σκόραρε μια φορά και στο FA Cup. Όχι και άσχημα, ειδικά αν κάποιος αναλογιστεί ότι πριν 2 χρόνια η Liverpool έδωσε περίπου τα 3πλάσια για τον Andy Carroll, που σε 58 συμμετοχές με την ομάδα είχε μόλις 11 γκολ και 6 ασίστ.

7. Christopher Samba-QPR (15.000.000 ευρώ)
Μετά την εμπειρία του ρωσικού πρωταθλήματος με τη φανέλα της Anzhi ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός απ΄το Congo, επέστρεψε στην αγαπημένη του Premier League, στην οποία αγωνίζεται σε όλη σχεδόν τη καριέρα του. Η QPR παλεύει να ξεφύγει απ΄την τελευταία θέση του πρωταθλήματος και γι'αυτό έκανε αρκετές μεταγραφές το τελευταίο μήνα, με ακριβότερη αυτή του Samba τη τελευταία μέρα των μεταγραφών. Με την Anzhi φέτος αγωνίστηκε σε 29 αγώνες (σε όλους ως βασικός) για όλες τις διοργανώσεις, έχοντας και 3 γκολ και 2 ασίστ. Με την αγγλική ομάδα πήρε αμέσως φανέλα βασικού και αγωνίστηκε τη περασμένη αγωνιστική στο 0-0 με την Norwich.

8. Yann M'Vila-Rubin Kazan (12.000.000 ευρώ)
Ο Γάλλος αμυντικός μέσος είναι παίχτης που από πέρσι ήταν στο στόχαστρο μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, μιας και αν μόλις 22 χρονών έχει αγωνιστεί ήδη σε 126 αγώνες της Ligue 1 με τη φανέλα της  Rennes, ενώ είναι βασικό μέλος της Γαλλίας, με την οποία αγωνίστηκε και στο Euro το περασμένο καλοκαίρι. Τελικά καμία απ'αυτές τις ομάδες που ακούστηκαν δεν έκανε κίνηση για να τον αποκτήσει και κατέληξε στα τέλη του περασμένου μήνα, στην Ρωσία και την Rubin. Φέτος είχε 20 συμμετοχές με την Rennes και 1 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Και γι'αυτόν οι αγώνες του Europa League (κόντρα στην Atletico Madrid) θα είναι οι πρώτοι με τη φανέλα της νέας του ομάδας.

9. Wilfried Zaha-Manchester United (11.700.000 ευρώ)
Θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο στο Νήσι αυτή τη στιγμή και φυσικά δε θα μπορούσε να ξεφύγει απ΄τον μάστερ τέτοιων μεταγραφών, Sir Alex Ferguson. Ο 20χρονος επιθετικός αγωνίζεται τα τελευταία 3 χρόνια στην Crystal Palace και έχει κιόλας αγωνιστεί σε 126 αγώνες σε Championship, FA Cup και League Cup, σκοράροντας 15 γκολ και δίνοντας 23 ασίστ. Προς το παρόν θα μείνει ως δανεικός στην Crystal Palace και λογικά θα ενταχθεί στους Κόκκινους Διαβόλους το καλοκαίρι.

10. Mateo Kovacic-Inter Milan (11.000.000 ευρώ)
Άλλο ένα απ΄τα νέα ταλέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αυτή τη φορά απ΄την Κροατία και την Dinamo Zagreb. Ο 18χρονος μέσος ήταν ο μόνος που ξεχώρισε απ΄την κροατική ομάδα που κόντεψε να κάνει ρεκόρ αρνητικής συγκομιδής στους ομίλους του Champions League (είχε 0-5 νίκες και 0-13 γκολ και πήγε 1-1 στο τελευταίο ματς των ομίλων σκοράροντας στο 95'), αγωνιζόμενος και στα 6 ματς (βασικός στα 5). Στο πρωτάθλημα Κροατίας φέτος είχε σε 11 συμμετοχές, 1 γκολ και 4 ασίστ, ενώ έκανε ντεμπούτο με την Inter ως αλλαγή τη περασμένη βδομάδα, χωρίς να καταφέρει να βοηθήσει την νέα του ομάδα να γλυτώσει την ήττα (3-1) απ΄την Siena

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου