Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Οι καλύτερες ταινίες βασισμένες σε videogames

Για άλλη μια φορά το θέμα που θα ασχοληθώ είναι ο κινηματογράφος (ως γνωστός ταινιοφάγος) και συγκεκριμένα ταινίες που έχουν σαν θέμα videogames που πολλοί παίζαμε στα νιάτα μας (ή και πιο πρόσφατα).
Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες ταινίες με αυτό το θέμα έχουν αποδειχτεί τεράστιες αποτυχίες, αλλά υπάρχουν και αρκετές που στάθηκαν στο ύψος τους. Αυτές τις ταινίες λοιπόν που έχω δει και θεωρώ ότι αξίζουν τον κόπο να τις δείτε, θα αναφέρω σήμερα. Η επιλογή της σειράς των ταινιών (εκτός απ΄το Tomb Raider που θα έχω πρώτο) είναι τυχαία, μια και δύσκολα να επιλέξω κάποια ως καλύτερη απ΄την άλλη.
Ας τις δούμε όμως μια προς μια:

Tomb Raider
Πρώτον είναι μια πάρα πολύ καλή σειρά παιχνιδιών με φοβερό gameplay που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους. Απ΄το 1996 που βγήκε το 1ο απ΄τα 9 συνολικά παιχνίδια, η Lara Croft (που είναι η ηρωΐδα στο παιχνίδι) ξετρέλανε πολύ κόσμο. Όταν το 2001 βγήκε στους κινηματογράφους η ταινία Lara Croft:Tomb Raider πολλοί έπαθαν πλάκα με το πόσο έμοιαζε η Angelina Jolie, η οποία την υποδύθηκε με την ψηφιακή Lara Croft. Η Jolie θεωρούνταν ήδη μια απ΄τις πιο σέξυ και ποθητές γυναίκες, αλλά μετά και απ'αυτόν τον ρόλο ανέβηκε στην κορυφή όλων των λιστών ανδρικών περιοδικών και έμεινε για χρόνια. Η ταινία αυτή καθ'αυτή ήταν επίσης πολύ καλή και έκανε αρκετά καλές πωλήσεις εισιτηρίων. Ακολούθησε 2η ταινία το 2003 με τίτλο Lara Croft Tomb Raider:The Cradle of Fire  η οποία ήταν εξίσου καλή. Για μένα είναι με διαφορά η πιο πετυχημένη μεταφορά videogame στην μεγάλη οθόνη.

Απ΄τις πιο καινούργιες και καλύτερες (βοηθάει πολύ η εξέλιξη των οπτικών εφέ σε σχέση με παλιότερες ταινίες) μεταφορές videogame, η ταινία βγήκε στις αίθουσες το 2010. Ταινία που αξίζει τον κόπο να τη δεις και βλέπεται πολύ ευχάριστα. Το ομώνυμο videogame κυκλοφόρησε το 2003, αλλά το  πρώτο Prince of Persia κυκλοφόρησε το 1989 με γραφικά που όπως βλέπετε και στο link είναι τραγικά. Δε σας ενδιαφέρει αλλά είναι το πρώτο παιχνίδι που έπαιξα στον υπολογιστή μου, πιτσιρικάς όντας. Από τότε και μετά έχουν βγει πάνω από 10 παιχνίδια. Στην ταινία τον ρόλο του πρίγκηπα έχει ο Jake Gyllenhaal και της πρίγκιπισσας η πανέμορφη (κατά τη γνώμη μου πάντα) Gemma Arterton.

Ταινία του 2007 βασισμένη στη σειρά 5 παιχνιδιών με τον ομώνυμο τίτλο, όπου κεντρικός ήρωας είναι ο Agent 47 ένας πληρωμένος δολοφόνος, εκπαιδευμένος από μικρή ηλικία από έναν όμιλο με το όνομα "The Organization", ο οποίος μπλέκεται σε μια πολιτική συνωμοσία. Τον ρόλο του Agent 47 υποδύεται ο Timothy Olyphant, ενώ συμμετέχει η Olga Kurylenko 1 χρόνο πριν γίνει γνωστή για την συμμετοχή της στο Quantum of Solace σαν Bond girl. Ωραία περιπετειούλα και εξίσου καλό το videogame.

Ταινία του 2008, βασισμένη στο ομώνυμο παιχνίδι του 2001, στο οποίο ένας αστυνομικός, ο Max Payne (στην ταινία τον υποδύεται o Mark Wahlberg) ψάχνει με τη βοήθεια μιας δολοφόνου (Mila Kunis) τους δολοφόνους της γυναίκας του και του παιδιού του. Και σε αυτήν την ταινία συμμετέχει η Olga Kurylenko, λίγο πριν το Quantum of Solace (τα πήρε με τη σειρά: Hitman,Max Payne,Quantum of Solace). Και σε αυτήν την περίπτωση το παιχνίδι είναι πολύ καλό, αν και για τα σημερινά δεδομένα είναι κάτω του μετρίου.

Μπορεί κάποιος να πει ότι είναι η πιο επιτυχημένη μεταφορά παιχνιδιού, δεδομένου ότι την 1η ταινία του 2002, ακολούθησαν άλλες 4: Το Resident Evil:Apocalypse (2004), το Resident Evil:Extinction (2007), το Resident Evil:Afterlife (2010) και το περσινό Resident Evil:Retribution. Κεντρική ηρωΐδα της ταινίας είναι η Alice που την υποδύεται η Mila Jovovich, η οποία μαζί με μια ομάδα στρατιωτών αντιμετωπίζουν ανθρώπους που έχουν γίνει ζόμπι μετά απ΄την έκθεση τους σε έναν ιό. Πέραν από videogame και ταινία, υπάρχουν κόμικ και βιβλία σχετικά με τη θεματολογία του Resident Evil.

Mortal Kombat-Street Fighter
Απ΄τα κορυφαία παιχνίδια με ξυλίκι της εποχής μου (στην πορεία το Tekken τα ξεπέρασε κατά πολύ) και γι'αυτό παρόλο που οι αντίστοιχες ταινίες ήταν ψιλομάπα, μπαίνουν τιμής ένεκεν στο άρθρο. Στο μεν Mortal Kombat το στόρυ είναι ότι ομάδα επιλεγμένων μαχητών της Γης συμμετέχει σε ένα τουρνουά με μαχητές από άλλον κόσμο, με το αποτέλεσμα να καθορίζει την τύχη της Γης. Στην ταινία συμμετέχουν άγνωστοι ηθοποιοί και μόνο ο Christopher Lambert είναι αναγνωρίσιμος και αυτός κυρίως στους μεγαλύτερους λόγω Highlander. Στο Street Fighter η ιστορία είναι η εξής: Ο Συνταγματάρχης William Guile (Jean-Claude Van Damme) μαζί με την Υπολοχαγό Cammy White (Kylie Minogue) και μια ομάδα άσων των πολεμικών τεχνών, αντιμετωπίζουν τον Μister Bison (Raul Julia) και τους ακόλουθούς του, οι οποίος θέλουν να κατακτήσουν τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου