Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

10 Ρομαντικές ταινίες των 00's

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτό το άρθρο αναφέρεται κυρίως σε γυναίκες. Όποιος άντρας δει τις πιο πολλές απ'αυτές τις ταινίες υπάρχει ο κίνδυνος να του αρέσουν και μετά να μπει σε υπαρξιακά ερωτήματα που θα τον προβληματίσουν για καιρό.
Ωραία! Αφού είπα την εξυπνάδα μου, συνεχίζω. Παρακάτω έκανα μια δεκάδα με μερικές απ'τις ταινίες ρομαντικού περιεχομένου που έχω δει απ΄την εποχή που πήγα φοιτητής (2001) ως σήμερα (μερικές χωρίς να με εξαναγκάσουν, το παραδέχομαι) και πιστεύω ότι αξίζει να τις δει κάποιος/α. Δεν ξέρω αν είναι  οι καλύτερες αλλά είναι αυτές που μου άρεσαν, βάζοντας και αρκετές που δεν είναι πολύ γνωστές.

The Notebook (2004)
Αυτή η ταινία είναι τόσο κλασσική, παρόλο που έχουν περάσει μόλις 8 χρόνια απ'όταν βγήκε, που ακόμα και στις άλλες ταινίες και σειρές την μνημονεύουν συνεχώς. Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Nicholas Sparks, είναι ο ορισμός της ρομαντικής ταινίας! Φυσικά και η υπόθεση (για όσους δεν την γνωρίζουν) είναι επίσης ο ορισμός της υπόθεσης ρομαντικής ταινίας. Νεαρός φτωχός αγαπάει νεαρά πλούσια, με την οικογένεια της να μην τον θέλει αλλά αυτός να επιμένει και στο τέλος νικάει η αγάπη. Πολύ δύσκολο γυναίκα να μην κλάψει με αυτήν την ταινία (εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω καμία).

Μια ταινία που μπορώ να πω ότι αν και είναι ρομαντική, την έχω δει 3-4 φορές και μπορώ να την ξαναδώ. Στην ταινία αυτήν βλέπουμε πολλές διαφορετικές ιστορίες, που συμβαίνουν στο Λονδίνο την περίοδο των Χριστουγέννων. Αν δεν την έχετε δει, σας την προτείνω γιατί θα περάσει ευχάριστα το δίωρο που διαρκεί η ταινία. Προσωπικά το αγαπημένο μου σημείο της ταινίας είναι αυτό (πατήστε πάνω). Σε αυτήν την ταινία είχα ερωτευτεί και την Keira Knightley αλλά στις επόμενες ταινίες που την είδα, μου πέρασε...

Αν και δεν μπορώ να πω ότι ξετρελάθηκα, την βάζω γιατί έχει πολύ πετυχημένο στόρυ. Ένα ζευγάρι χωρίζει και αποφασίζει η γυναίκα στην αρχή και ο άντρας στη συνέχεια (από αντίδραση), να σβήσουν απ΄το μυαλό τους τις αναμνήσεις αυτής της σχέσης. Στην πορεία όμως ξαναζώντας (ενώ σβήνονται) αυτές τις αναμνήσεις μετανιώνουν για αυτό που έκαναν. Μου αρέσει που λέτε γιατί η υπόθεση δίνει τροφή για σκέψη, για το κατά πόσο θα ήθελε πραγματικά κάποιος/α να σβήσει αν μπορούσε τις αναμνήσεις από προηγούμενες σχέσεις.

Άλλη μια ταινία βασισμένη σε βιβλίο, αυτή τη φορά στο μυθιστόρημα της Cecilia Ahern, με τον ομώνυμο τίτλο. Μια γυναίκα μένει σε μικρό χρονικό διάστημα χήρα, μετά τον θάνατο του άντρα της από καρκίνο. Ενώ έχει πέσει σε κατάθλιψη, δέχεται γράμματα απ΄τον άντρα της τα οποία είχε γράψει πριν πεθάνει, μέσω των οποίων θα τη βοηθήσει να ξεπεράσει τον θάνατό του και να συνεχίσει τη ζωή της. Και εδώ αυτό που με κάνει να την επιλέξω είναι το έξυπνο σενάριο της.

Στην ταινία αυτή βλέπουμε τον έρωτα ενός άντρα για μια γυναίκα που πάσχει από απώλεια προσωρινής μνήμης. Μετά από ένα ατύχημα με το αμάξι, η γυναίκα ζει ουσιαστικά ξανά και ξανά την ίδια μέρα, χωρίς να θυμάται τίποτα απ΄την προηγούμενη, ενώ θυμάται μόνο όσα της συνέβησαν μέχρι τη μέρα του τρακαρίσματος. Ο άντρας αυτός λοιπόν, τη φλερτάρει κάθε μέρα απ΄την αρχή. Things we do for love...

Στο ίδιο μοτίβο και αυτή η ταινία που είναι και η πιο καινούργια της λίστας. Κοπέλα παθαίνει ατύχημα και ξεχνάει τα πάντα σχετικά με τον άντρα της και τη ζωή μαζί του, μένοντας ουσιαστικά σε θύμισες του Πανεπιστημίου και ο άντρας κάνει τα πάντα για να ξανακερδίσει την καρδιά της.

Αρκετά ευχάριστη ταινία για να περάσει η ώρα σου. Η υπόθεση είναι πολύ απλή. Μια αρθρογράφος που γράφει στήλη σε γυναικείο περιοδικό με τίτλο "Πώς να...", γράφει άρθρο με τίτλο "Πως να χωρίσετε σε 10 μέρες" καταγράφοντας τα λάθη που κάνουν στις σχέσεις οι γυναίκες και αποφασίζει να τα εφαρμόσει στον πρώτο τυχόντα. Αυτός ο "πρώτος τυχόντας" είναι ένας γυναικάς διαφημιστής που έχει βάλει στοίχημα ότι μπορεί να κάνει την οποιαδήποτε γυναίκα να τον ερωτευτεί σε 10 μέρες. Πείτε την αλήθεια... Σας τράβηξε λίγο το ενδιαφέρον η ταινία.

Στην ταινία βλέπουμε την αναδρομή του Tom, στην 500 ημερών σχέση του με την Summer και την ταλαιπωρία που τράβηξε όλον αυτόν τον καιρό απ'αυτήν, αφού αυτός ήταν τρελά ερωτευμένος μαζί της και αυτή δεν πίστευε σε σχέσεις και έρωτες. Θεωρώ επιτυχία της ταινίας το ότι αφού την είδα μέχρι και σήμερα, αντιπαθώ αφάνταστα την Zoe Deschanel που υποδύεται την Summer.

Επίσης πολύ καλή ταινία στην οποία ένας πατέρας μετά από απαίτηση της κόρης του, της περιγράφει το πως γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν με την μητέρα της, με την οποία εκείνη την χρονική στιγμή είναι στα χωρίσματα.

Βασισμένο και αυτό στο ομώνυμο βιβλίο του David Nicholls. Αναφέρεται σε έναν άντρα και μια γυναίκα που περνάνε μαζί το βράδυ της αποφοίτησης και αποφασίζουν να βρίσκονται την ίδια μέρα κάθε χρόνο και να βλέπουν τι έχει κάνει ο καθένας στη ζωή του. Στα χρόνια που περνάνε η σχέση αυτών των 2 ατόμων θα περάσει πάρα πολλά στάδια, ενώ και οι 2 θα ζήσουν πολλές και διαφορετικές εμπειρίες στη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου