Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Γνωστοί ηθοποιοί που μας άφησαν νωρίς ή απρόσμενα τα τελευταία χρόνια

Το συγκεκριμένο άρθρο το σκέφτομαι πάνω από χρόνο και συγκεκριμένα μετά τον θάνατο του Michael Clarke Duncan (γνωστού ως "John Coffey" στο "Green Mile")  αλλά δε το είχα γράψει ως σήμερα. Δυστυχώς πολλές φορές όλο αυτό το καιρό είχα αφορμές για να το ξαναθυμηθώ ως θέμα, αφού πολλοί/ές καλοί/ες ηθοποιοί έφυγαν απ΄τη ζωή απ΄το 2000 και μετά και σήμερα πλέον ήρθε η μέρα να αποδώσω τιμές στους/στις καλύτερους/ες αυτών.
Η σειρά που θα τους/τις αναφέρω είναι ενδεικτική και δεν έχει να κάνει απαραίτητα ότι θεωρώ κάποιον καλύτερο απ΄τον άλλον.

Michael Clarke Duncan
Λίγο ότι ήταν ο αρχικός λόγος που σκέφτηκα το θέμα αυτό, λίγο ότι η ταινία που τον έκανε γνωστό είναι μια απ΄τις αγαπημένες μου ταινίες (την έχω δει 4-5 φορές ολόκληρη και άλλες τόσες είδα μέρη της ταινίας), τον βάζω πρώτο στη λίστα. Ο 54χρονος ηθοποιός, που ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ και τη Χρυσή Σφαίρα Β' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία "Green Mile", υπέστη έμφραγμα τον Ιούλη του 2012 και μπήκε σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες, όπου 2 μήνες μετά (Σεπτέμβρης 2012) άφησε την τελευταία του πνοή. Ο Duncan συμμετείχε (ή έδωσε την φωνή του) σε περίπου 100 ταινίες, σειρές και video-games.

Η πιο πρόσφατη περίπτωση ηθοποιού που πεθαίνει απρόσμενα. Πριν 1 μήνα και συγκεκριμένα στις 2 Φλεβάρη ο 46χρονος ηθοποιός βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη με μια σύριγγα καρφωμένη στο αριστερό του χέρι, ενώ η αστυνομία δήλωσε ότι βρήκε σακουλάκια με ηρωίνη στο διαμέρισμα. Η αλήθεια είναι ότι ο εξαιρετικός αυτός Αμερικάνος ηθοποιός πάλευε πολλά χρόνια με την εξάρτησή του με τα ναρκωτικά και μάλιστα πριν ένα χρόνο μπήκε σε κλινική απεξάρτησης. Τελικά δεν κατάφερε να σωθεί και έτσι πλέον στερούμαστε όλοι έναν απ΄τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του. Ο Hoffman κέρδισε το 2005 το Όσκαρ και τη Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου για την (εκπληκτική) ερμηνεία του ως "Truman Capote" στην βιογραφική ταινία "Capote". Επίσης ήταν υποψήφιος για Όσκαρ και Χρυσής Σφαίρας Β' Ανδρικού ρόλου στις ταινίες "Charlie Wilson's War" (2007), "Doubt" (2008) και "The Master" (2012), ενώ τέλος είχε και μια υποψηφιότητα Χρυσής Σφαίρας Α' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία "The Savages" (2007). Τελευταία του ταινία ήταν το sequel της τριλογίας "Hunger Games" με τίτλο "The Hunger Games:Mockingjay"

Ο 40χρονος ηθοποιός που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό απ΄την σειρά ταινιών δράσης με αυτοκίνητα "Fast and Furious", έχασε τη ζωή του τον Νοέμβριο του 2013 σε αυτοκινητιστικό στη Καλιφόρνια (τραγική ειρωνεία που λέμε). Συγκεκριμένα ο Walker ήταν συνοδηγός σε μια Porsche Carrera GT που οδηγούσε ο φίλος του Roger Rodas, ο οποίος και έχασε τον έλεγχο του αμαξιού λόγω υψηλής ταχύτητας (οι αναφορές λένε για 100+ χλμ/ώρα) το οποίο αφού καρφώθηκε σε κολόνα, τυλίχτηκε στις φλόγες. Συνολικά συμμετείχε σε 6 ταινίες "Fast&Furious" με την 6η μάλιστα να είναι και η τελευταία του (μάλιστα ήταν να βγει στις αίθουσες το 2014 και λόγω του θανάτου αναμένεται πλέον το 2015, πιθανώς για να γίνουν κάποιες αλλαγές) πριν πεθάνει.

Ένας απ΄τους θανάτους που σόκαρε τον περισσότερο κόσμο ως σήμερα, αφού επρόκειτο για έναν νέο ηθοποιό που φαινόταν να έχει τεράστιο μέλλον στον χώρο του κινηματογράφου. Ο 28χρονος Ledger βρέθηκε νεκρός  τον Γενάρη του 2008 στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν, ενώ δίπλα του είχε ένα μπουκάλι με υπνωτικά. Στη πορεία όμως ο ιατροδικαστής κατέληξε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε υπερβολική δόση ενός μείγματος υπνωτικών, παυσίπονων και αντικαταθλιπτικών. O Ledger κέρδισε το 2009 Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Β' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του ως "Joker" στην ταινία "The Dark Knight" (εάν δε σας βγαίνουν οι ημερομηνίες και δεν το ξέρετε ήδη, ο Ledger πήρε το Όσκαρ μετά θάνατον, μόλις ο 2ος που το έχει καταφέρει), ενώ ήταν υποψήφιος για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Α'Ανδρικού Ρόλου 3 χρόνια πριν στην ταινία "Brokeback Mountain". Τελευταία ταινία του νεαρού ηθοποιού ήταν το "The Imaginarium of Doctor Parnassus" του 2009.

James Gadolfini
Ο 51χρονος ηθοποιός έγινε γνωστός απ΄τη επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά "Sopranos", όπου υποδυόταν τον "Toni Soprano" αρχηγός της μαφίας στο New Jersey. Μάλιστα για το ρόλο του αυτό πήρε 1 Χρυσή Σφαίρα το 2000 (ήταν υποψήφιος τις επόμενες 3 χρονιές) και 3 Emmy τις χρονιές 2000, 2001 και 2003 (υποψήφιος το 1999, το 2004 και το 2007). Βέβαια ο Gadolfini είχε στο ενεργητικό του και πολλές ταινίες όπου υποδυόταν ρόλου του κακού ή του σκληρού. Αγαπημένες μου ταινίες το "Last Castle", το "Crimson Tide", το "All King's Men" και το πρόσφατο "Zero Dark Thirty". Τελευταία ταινία του Ιταλο-Αμερικάνου ηθοποιού ο οποίος απεβίωσε τον Ιούνιο του 2013 στη Ρώμη, ήταν το "The Drop".

Cory Monteith
Σχετικά άγνωστος στο ευρύ κοινό, ο 31χρονος ηθοποιός, αν και απ΄το 2004 συμμετείχε σε 33 σειρές και ταινίες. Έγινε γνωστός απ΄την πολύ επιτυχημένη σειρά "Glee" στην οποία πρωταγωνιστούσε για 4 χρόνια. Δυστυχώς όμως ενώ άρχισε να γίνεται αναγνωρίσιμος και να δείχνει ότι έχει τα καλύτερα μπροστά του, επέλεξε να ακολουθήσει το δρόμο πολλών ηθοποιών (και όχι μόνο) και να τα χαραμίσει όλα για χάρη των ναρκωτικών. Τον περασμένο Ιούλιο ο Monteith βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Βανκούβερ, με το ιατρικό ανακοινωθέν να αναφέρει θάνατο από μίξη αλκοόλ και ηρωίνης. Πριν πεθάνει ο Καναδός ηθοποιός είχε συμμετάσχει σε 2 ταινίες, το "All the Wrong Reasons" και το "McCanick".

Britanny Murphy
H πανέμορφη ηθοποιός που ξεχώρισε με την ερμηνεία της στο "Don't Say A Word" βρέθηκε αναίσθητη στο μπάνιο της στο Λ.Α το Δεκέμβρη του 2009 και εξέπνευσε κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο. Αιτία θανάτου αναφέρθηκε ότι ήταν πνευμονία,αναιμία και συνδυασμός φαρμάκων με μια υποψία δολοφονίας να πλανάται στον αέρα. Μάλιστα μερικούς μήνες αργότερα πέθανε και ο άντρας της Simon Monjack από ανακοπή (ή έτσι ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν). Η 32χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός ήταν περισσότερο γνωστή για τη συμμετοχή της σε κομεντί και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στο νεανικό κοινό, παίρνοντας μάλιστα και πολλά βραβεία κοινού στη καριέρα της. Η τελευταία ταινία της πριν πεθάνει ήταν το "Something Wicked", η οποία μάλιστα θα προβληθεί φέτος, 4 χρόνια μετά απ΄την αναμενόμενη ημερομηνία προβολής.

Patrick Swayze
O Mr. "Dirty Dancing" ήταν απ΄τους λίγους τα τελευταία χρόνια (αλλά και παλιότερα) που πέθανε από φυσικά αίτια, αφού απεβίωσε τον Σεπτέμβρη του 2009 μετά από μάχη με τον καρκίνο (πάγκρεας). Μάλιστα ενώ του είχε διαγνωσθεί απ΄τον Γενάρη του 2008, αυτός συνέχιζε να εργάζεται συμμετέχοντας στη σειρά "Beast" και την ταινία "Powder Blue" η οποία ήταν και η τελευταία του ταινία. Ο 57χρονος ηθοποιός στη καριέρα του σε πολλές σειρές και ταινίες και μάλιστα προτάθηκε 3 φορές για Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου. Το 1988 για το "Dirty Dancing", το 1991 για το "Ghost" και το 1996 για το "To Wong Foo Thanks for Everything, Julie Newmar" (ναι όλο αυτό είναι ο τίτλος της ταινίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου