Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Οι πολυαναμενόμενες ταινίες του 2014

Έχουμε μπει στα μέσα του Δεκέμβρη και σε 2 βδομάδες πρόκειται να αποχαιρετήσουμε το 2013. Χρονιά που είχαμε αρκετές ταινίες που ξεχώρισαν και έσπασαν τα ταμεία στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας μας. Ταινίες όπως το "Man of Steel", το "Django Unchained", το "Pacific Rim", το "Iron Man", και τα πιο πρόσφατα "Captain Phillips","Rush", "Thor","Hunger Games:Catching Fire" και "Hobbit.The Desolation of Smaug".
Όσο όμως και αν είδαμε καλές ταινίες αυτή τη χρονιά, αυτές ωχριούν κατά τη γνώμη μου μπροστά σε αυτές που αναμένουμε για το 2014. Παρακάτω θα αναφέρω τις (κατά τη γνώμη μου πάντα) πιο ενδιαφέρουσες, να σημειώσω όμως ότι υπάρχουν και άλλες πολλές καλές. Αν και για τις περισσότερες ταινίες δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία που θα βγουν στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες, εγώ θα σας τις αναφέρω όλες για να έχετε μια ιδέα του τι να περιμένετε (φυσικά όπου βρίσκω ημερομηνία θα την αναφέρω).
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

300: Rise of an Empire
Προφανώς και δεν γινόταν να μην ξεκινήσω απ΄το sequel του "300" του 2006, ταινία που εξιστορούσε την επική μάχη των Θερμοπυλών μεταξύ του Λεωνίδα με τους 300 στρατιώτες του και τους Πέρσες του Ξέρξη το 480 π.Χ.. Στην ταινία αυτή βλέπουμε το μετά της μάχης αυτής καθώς ο Ξέρξης με τα πολυάριθμα στρατεύματά του κινείται προς την Αθήνα, κάτι που έχει αποτέλεσμα την συμμαχία της Αθήνας (με προτροπή του Θεμιστοκλή) και των Σπαρτιατών (άσπονδοι εχθροί την εποχή εκείνη). Οι μάχες γίνονται κατά κύριο λόγο στην Εύβοια ενώ υπάρχουν επιρροές απ΄την μάχη της Σαλαμίνας και την μάχη στον Μαραθώνα. Η ταινία προβλέπεται να βγει στην Ελλάδα στις 6 Μαρτίου του 2014.


Hercules: The Legend Begins
Κλασσική επιλογή ήρωα, αφού ο ημίθεος Ηρακλής έχει γίνει ταινία και στο παρελθόν με πρωταγωνιστή τον Arnold (ένας είναι ο Arnold!), ενώ επίσης έχει γίνει σειρά, παιδικό και παιδική σειρά. Φυσικά στις περισσότερες περιπτώσεις (όπως και στην συγκεκριμένη ταινία) ο μύθος του Ηρακλή βιάζεται λίγο, αλλά δεν περιμένεις και περισσότερα απ΄τα Αμερικανάκια που θέλουν μόνο εφέ. Στην ταινία ο Ηρακλής δεν ξέρει ότι είναι γιος του Δία και τον απασχολούν κλασσικά καθημερινά προβλήματα (γουστάρει την 'Ήβη, πριγκίπισσα της Κρήτης). Στη πορεία όμως μαθαίνει ότι είναι ημίθεος και ότι είναι το πεπρωμένο του (που για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι δεν γίνεται να του ξεφύγεις) να "ρίξει" τον τύραννο βασιλιά και να επαναφέρει την ειρήνη.  Ημερομηνία για Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμα, ενώ στην Αμερική αναμένεται τον Μάρτιο.


Extra: Ταυτόχρονα με αυτή τη ταινία το 2014 θα βγει άλλη μια με το ίδιο θέμα, όπου τον Ηρακλή θα τον υποδύεται αυτή τη φορά ο Dwayne "The Rock" Johnson και ο τίτλος θα είναι σκέτο "Hercules".

Fast&Furious 7
H 7η ταινία της γνωστής σειράς ταινιών δράσης με αυτοκίνητα αναμένεται να βγει στις αίθουσες της Αμερικής τον Ιούλιο της νέας χρονιάς, ενώ για την Ελλάδα δε ξέρουμε ακόμα ημερομηνίες. Η νέα ταινία όμως δε θα μοιάζει με τις άλλες αφού τη στιγμή που θα προβάλλεται, δε θα βρίσκεται στη ζωή ο εκ των βασικών πρωταγωνιστών των ταινιών "Fast&Furious", Paul Walker που σκοτώθηκε τα τέλη Νοέμβρη σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Παρ'όλα αυτά η ταινία ακολουθεί την ίδια πετυχημένη συνταγή των προηγούμενων 6 και αναμένεται να σπάσει πάλι τα ταμεία.

Need for Speed
Το αντίπαλον δέος του "Fast&Furious" λέγεται "Need for Speed" και είναι μεταφορά απ΄το πασίγνωστο βιντεοπαίχνιδι με αυτοκίνητα. Βασικός ήρωας της ταινίας είναι ο Aaron Paul που έγινε γνωστός απ΄τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ως "Jesse Pinkman" στη-ίσως την καλύτερη ever-σειρά "Breaking Bad". Η ταινία αυτή αναμένεται τον Μάρτη του 2014 στην Αμερική αλλά δεν γνωρίζουμε ημερομηνίες για Ελλάδα.


Expendables 3
Τι να πεις για αυτή τη σειρά ταινιών δράσης...Είναι σαν να βλέπεις την Dream Team των πιο bad-ass ηθοποιών απ'τα παιδικά σου χρόνια μέχρι σήμερα. Στην 3η ταινία η οποία αναμένεται στην Αμερική τον Αύγουστο, πέραν απ΄τους κλασσικούς πια Stalone, Schwarzenegger, Statham, Jet Li, Ludgren, Crews και Couture, θα συμμετέχουν οι Harrison Ford, Antonio Banderas, Wesley Snipes και Mel Gibson (ενώ στη προηγούμενη έπαιζαν οι Chuck Norris,Bruce Willis και Jean-Claude Van Damme). Επίσημο trailer δεν έχει βγει ακόμα αλλά δείτε ένα μικρό βίντεο με τη παρουσίαση του cast της ταινίας:


Robocop
Οι μόνιμοι αναγνώστες του blog θυμούνται να έχω αναφέρει από πέρσι (http://metoftwxomoytomyalo.blogspot.gr/2012/06/blog-post.html) ότι ετοιμαζόταν νέα ταινία με τον Robocop 20 χρόνια μετά την τελευταία ταινία. Τον βασικό ρόλο θα έχει ο Σουηδός Joel Kinnaman, που έγινε γνωστός απ΄τη σειρά "Killing" καθώς και απ΄τη συμμετοχή του στα "Girl with the Dragon Tatoo", "The Darkest Hour" και "Safe House". H υπόθεση είναι η εξής: αστυνομικός τραυματίζεται σοβαρά από βόμβα, την οποία του έβαλαν στο αμάξι κακοποιοί και μια εταιρεία τον χρησιμοποιεί ως πειραματόζωο για να δημιουργήσει έναν σούπερ αστυνομικό που θα είναι μισός άνθρωπος-μισός μηχανή. Η ταινία προβλέπεται να προβληθεί στην Ελλάδα τον Φλεβάρη του 2014.


The Amazing Spider-man 2
Λέγοντας για ήρωες δε μπορώ να μην αναφέρω την καινούργια ταινία με τον "Άνθρωπο-Αράχνη" που αναμένεται  να βγει στις αίθουσες τον Μάιο του επόμενου έτους. Πρόκειται για τη δεύτερη ταινία απ΄την νέα σειρά ταινιών με τον γνωστό σε όλους ήρωα, όπου πρωταγωνιστής είναι ο Andrew Garfield (αντί του Tobey Maguire που πρωταγωνιστούσε στην τριάδα της προηγούμενης σειράς), που έγινε γνωστός απ΄τις ταινίες "Social Network" και "The Imaginarium of Doctor Parnassus", ενώ οι "κακοί" της ταινίας είναι ο Electro που τον υποδύεται ο Jamie Foxx και ο Rhino που τον υποδύεται ο Paul Giamatti.


Captain America:The Winter Soldier
Πρόκειται για την δεύτερη ταινία με τον Chris Evans στο ρόλο του Steven Rogers, γνωστός ως Captain America. Η πρώτη ταινία είχε βγει το 2011 ενώ ενδιάμεσα τον είδαμε σαν μέλος των Avengers στην ομώνυμη ταινία του 2012. Στην ταινία αυτή βλέπουμε τον Captain America μετά τα γεγονότα της ταινίας Avengers να προσπαθεί να προσαρμοστεί στην σύγχρονη εποχή (θυμίζω ότι στην 1η ταινία πολεμάει τους Ναζί) και να έρχεται αντιμέτωπος με έναν νέο εχθρό τον Winter Soldier, του οποίου η πραγματική ταυτότητα είναι μεγάλο σοκ για αυτούς που έχουν δει την 1η ταινία. Η ταινία αυτή αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αμερικάνικες αίθουσες τον Απρίλη.


Guardians of the Galaxy
Μετά απ΄τους Avengers που είδαμε πέρσι, αναμένεται να εμφανιστεί στις μεγάλες οθόνες άλλη μια ομάδα υπερ-ηρώων (πάλι απ΄την Marvel) ονόματι "Guardians of the Galaxy". Προσωπικά εγώ δεν την γνώριζα την ύπαρξη αυτής της ομάδας (ή δεν τη θυμάμαι από όταν ήμουν πιτσιρικάς) αλλά φαίνεται πάρα πολύ ενδιαφέρουσα σαν ταινία (για τους φαν τέτοιου είδους εννοώ). Η ταινία αναμένεται να βγει στις αμερικανικές αίθουσες τον Αύγουστο του νέου έτους και συμμετέχουν πάρα πολλοί γνωστοί και καλοί ηθοποιοί όπως ο Benicio Del Toro, ο Bradley Cooper, ο Djimon Hounsou, η Zoe Saldana, η Glen Close, o Chris Pratt και άλλοι.


Υπάρχει και ένα βιντεάκι που σε βάζει στο κόσμο των ηρώων της ταινίας. Όποιος έχει όρεξη μπορεί να το δει.

Χ-Men:Days of Future Past
Στην καινούργια αυτή ταινία σχετικά με την γνωστή πια ομάδα μεταλλαγμένων, βλέπουμε για άλλη μια φορά τους ήρωες στη νεαρή τους ηλικία. Και αυτό γιατί ο καθηγητής Charles Xavier στέλνει τον Wolverine στο παρελθόν για να προλάβει ένα γεγονός που θα σημάνει την εξαφάνιση των ανθρώπων και των μεταλλαγμένων. Έτσι ζητάει τη βοήθεια του νεαρού Xavier (James McAvoy), του νεαρού Magneto (Michael Fassbender), της νεαρής Mystique (Jennifer Lawrence) και των λοιπών. Για την συγκεκριμένη ταινία έχουμε ημερομηνία που θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες (22 Μαΐου).


Transformers:Age of Extinction
Πρόκειται για την 4η ταινία της σειράς Transformers (που βασίζονται στην γνωστή σειρά παιχνιδιών) με την τελευταία ταινία να προβάλλεται το 2011. Για πρώτη φορά δεν συμμετέχει ο Shia LeBeouf που είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στις προηγούμενες 3 ταινίες και στην θέση του βρίσκουμε τον Mark Wahlberg. Η ταινία αυτή αναμένεται στις αμερικανικές αίθουσες τον Ιούνιο του 2014. Προς το παρόν δεν υπάρχει trailer για την συγκεκριμένη ταινία παρά μόνο ένα teaser video.



Επίσης το 2014 αναμένουμε την 2η ταινία του Sin City 9 χρόνια μετά την 1η και η οποία θα έχει τίτλο "Sin City:A Dame to Kill For" (Αύγουστο του 14 στην Αμερική), το νέο remake του "Godzilla" (Μάιος του 14 στην Αμερική) και τέλος μια άλλη version του κλασσικού μύθου του Frankestein με τον Aaron Eckhart στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον τίτλο "I, Frankestein".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου