Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Τα 10 καλύτερα covers

Απ΄την εποχή που έγινε μόδα το Youtube, πάρα πολλοί καλλιτέχνες το χρησιμοποίησαν για να προμοτάρουν τον εαυτό τους και να γίνουν γνωστοί και αρκετοί τα κατάφεραν. Το πιο κλασσικό παράδειγμα ο Justin Bieber που κάποιος ανέβασε βίντεο στο οποίο παίζει κιθάρα και τραγουδάει, τον είδε ένας μάνατζερ και τον ανελαβε.
Η συνέχεια γνωστή....(τραγική αλλά γνωστή). Άλλοι έγραφαν δικά τους τραγούδια και τα τραγούδαγαν μπροστά στην κάμερα και άλλοι τραγουδούσαν ήδη γνωστά τραγούδια με τον δικό τους τρόπο. Η δεύτερη περίπτωση ονομάζεται cover. Κατά καιρούς έχω εντοπίσει περιπτώσεις ατόμων με εξαιρετικό ταλέντο, που τυγχάνει να μου αρέσει περισσότερο η δική τους εκτέλεση του κομματιού απ'ότι η αυθεντική. Παρακάτω θα αναφέρω αυτά που έχω βρει εγώ και θεωρώ τα 10 καλύτερα, αν και υπάρχουν πολλά ακόμα (ειδικά τα καινούργια τραγούδια έχουν 20-30+ covers) που δεν έχω ανακαλύψει, συν ότι ξεπηδάνε κάθε μέρα καινούργια.


Greyson Chance-Paparazzi (Lady Gaga)

13 χρονών παρακαλώ...Κλάσεις ανώτερη εκτέλεση από αυτήν της Lady Gaga. Επική μορφή του βίντεο (φυσικά μετά τον Greyson) η ξανθούλα που φαίνεται να κάθεται πάνω πάνω η οποία μένει κάγκελο όταν τον ακούει.

Sunn-Titanium (David Guetta ft Sia)

Μια ακουστική έκδοση που είναι εξίσου ωραία με το αυθεντικό τραγούδι. Εκπληκτική φωνή και πολύ όμορφη κοπέλα. Βλέπω να έχει μέλλον.

The Piano Guys-Paradise (Coldplay)

Ένα εκπληκτικό τραγούδι σε μια διαφορετική (αλλά εξίσου συγκλονιστική) εκτέλεση. Τους συγκεκριμένους τύπους ψάξτε τους αν έχετε όρεξη στο Youtube, γιατί έχουν και άλλα φοβερά covers.

Sam Tsui,Alex G,Kina Grannis,Kurt Schneider-Cups (Anna Kendrick)

Για τους περισσότερους λογικά θα είναι άγνωστο το τραγούδι αυτό,μιας και είναι από ταινία (το "Pitch Perfect") που λίγοι παίζει να έχουν δει και είναι πολύ πρόσφατη. Το τραγούδι από μόνο του είναι πολύ όμορφο αλλά τα παιδιά εδώ το εξελίσσουν αρκετά πιστεύω.

Walk of the Earth-Somebody That I Used to Know (Gotye)

Χωρίς πολλά λόγια, ένα τραγούδι που δεν μπορούσα να το ακούω με τίποτα (προφανώς γιατί με ενοχλούσε απίστευτα η φωνή του τραγουδιστή) και τα παιδιά αυτά με έκαναν να το ακούω πολύ ευχάριστα.

Rhett Price&Josh Knowles-Locked Out of Heaven (Bruno Mars)

Εξαιρετική εκτέλεση από 2 μαθητές του Berklee School of Music...Βέβαια οι περαστικοί είναι λίγο ανίδεοι (πάλευα να βρω λέξη που να μην είναι βρισιά) και δεν δίνουν την πρέπουσα σημασία αλλά να'ναι καλά αυτός που ανέβασε το βίντεο και τους απολαμβάνουμε εμείς.

Mariangeli-Skyfall (Adele)

9 χρονών...Οκ...Εγώ στα 9 το μεγαλύτερο επίτευγμα μου ήταν να τους βρίσκω όλους στο κρυφτό και η κοπέλα αυτή λέει το Skyfall και σε κάνει να αναρωτιέσαι αν το λέει καλύτερα αυτή ή η Adele(προφανώς η Adele...αλλά καταλάβατε τι εννοώ).

Boyce Avenue ft Megan Nicole-Heaven (Bryan Adams)

Πολύ ωραία εκτέλεση και ωραία ιδέα να το κάνουν ντουέτο το συγκεκριμένο τραγούδι. Και θεωρώ ότι αποκτά μια παραπάνω αξία, όταν το λέει κάποιος που ο Bryan Adams είναι απ΄τους αγαπημένους του τραγουδιστές από όταν ήταν πιτσιρικάς (όπως εγώ).

Tiffany Alvord&Chester See-The One That Got Away (Katy Perry)

Ωραίο ντουετάκι, ωραίο τραγούδι.

The Stepkids-Suit&Tie (Justin Timberlake)

Ωραίο κομματάκι και το αυθεντικό αλλά αυτή η τζαζ έκδοση μου άρεσε πιο πολύ. Όπως και οι Piano Guys παραπάνω και οι Stepkids έχουν και άλλα ενδιαφέροντα covers.


Αυτά ήταν τα 10 καλύτερα covers για μένα. Ελπίζω να σας άρεσαν...Αν τώρα βέβαια θέλετε κάτι διαφορετικό και πιο αστείο μπορείτε να δείτε τα covers των Los Colorados για τους οποίους έχω γράψει και άρθρο παλιότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου